21. oktobar 2021.21. okt 2021.

Izveštaj sa borilišta

Pet „podgoričkih“
Tekvondistkinje i tekvondisti kluba „Šabac“ osvojili su pet medalja na turniru G1 serije u Podgorici. U glavnom gradu Crne Gore organzovan je Montenegro open, gde je do najvišeg postolja stigla Lenka Mihailović, srebro su u Šabac doneli: Uroš Belanović, Teodora Rosić, i Đorđe Paroški, dok je bronzu zaslužio Marko Mihailović. U zbiru jedno zlato, jedna bronza i tri srebra na međunarodnom turniru najjače kategorije. Borili su se predstavnici sa svih kontinenata.

TK Šabac


Marković šampion Balkana
Karatista Karate kluba „Viner Čivi“ iz Šapca Vuk Marković postao je tokom vikenda šampion Balkana na šampionatu našeg poluostrva priređenom u Poreču (Hrvatskoj). On je postao šampion u kategoriji pionira (2010. godište) do 45 kg. Šapčani iz istog kluba osvojili su još dva odličja, dve bronze. Treći na Balkanu su Miloš Bota (pioniri, 2010. godište, teži od 50 kg) i Vukašin Opanković (pioniri, 2011. godište, do 40 kg).

Na Šampionatu je nastupilo više od 900 boraca, predstavnika deset Karate saveza sa Balkana.

Vuk Marković (foto N.S.)


Momčilo do finala
Momčilo Gajić, rvač šabačkog „Viteza“ doneo je srebrno odličje iz Subotice sa Kupa Srbije u rvanju Grčko-rimskim stilom, konkurencija seniora. U kategoriji do 67 kg Momčilo je savladao dva borca, Poča i Stojčića, pre finala gde je u dobroj borbi poražen od reprezentativca Srbije i zvanično sedmog rvača sveta Sebastijana Nađa.

Ilija Petrović (kategorija do 130 kg) i Uglješa Gajić (do 67 kg) poraženi su u prvom kolu i nisu imali priliku za repasaž. Gavrilović je pobedio Uglješu, dok je Dević savladao Petrovića. Ukupno je nastupilo 110 seniora iz 15 klubova Srbije.

Momčilo na postolju

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa