28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Pobeda porodičnog konja
HIPODROM U ŠAPCU POSLEDNjEG TRKAČKOG DANA U OVOGODIŠNjOJ SEZONI

Pobeda porodičnog konja

Poslednjeg trkačkog dana u ovoj godini održano ukupno pet galopskih trka, a u trci dana Oslobođenje Šapca trijumfovao Eiskonig Aleksandra Stanarevića koji je i bio u njegovom sedlu.Yoyoba prvi u trci posvećenoj majoru Dobri.

Eiskonig, vlasništvo štale Stanarević sa Aleksandrom Stanarevićem u sedlu, prvi je prošao kroz cilj u trci dana na hipodromu u Šapcu, nazvanoj „Oslobođenje Šapca“, kategorije listed za trogode i starije konje, održanoj protekle nedelje na ovom sportskom borilištu.

Mladi jahač Stanarević, izjavio je odmah posle glavne trke da je konkurencija bila veoma jaka, ali da je njegov konj bio najspremniji i gotovo sam dobio trku. U izdržavanje, negu i trening Eiskoniga uključena je cela porodica Stanarević, pa ljubitelji ovog dinamičnog sporta kažu da je to bio trijumf porodičnog konja.

Drugo mesto u ovoj trci osvojila je Lima Slavice Vujković sa Tikom Vujkovićem, a treće Mojito Almina Alića u čijem sedlu je bio Konkolj.
Pobednički pehar je uručio Aleksandar Jovanović, predsednik Uprave grada Šapca, ističući damu je to posebno zadovoljstvo i što se ova trka održava u čast 23.oktobra, dana kada je Šabac oslobođen u Drugom svetskom ratu.



- Današnjim trkačkim danom Šabac se još jednom pokazao kao grad koji drži do svoje tradicije. Konjički sport je zaštitni znak našeg grada, i naše opredeljenje je da nastavimo sa daljim razvojem i ulaganjem u promociju ovog sporta. Ponosni smo na činjenicu da je Šabac jedan od retkih gradova, ne samo u Srbiji nego i u bližem okruženju, koji može da se pohvali ovim sportskim i društvenim događajem. Koristim ovu priliku da pozdravim sve ljubitelje konjičkog sporta i da još jednom čestitam pobednicima i svim učesnicima današnjih trka, kao i da im poželim puno uspeha u svim budućim takmičenjima, poručio je Jovanović.

Svoje zadovoljstvo zbog uspešno završenog, devetog i poslednjeg trkačkog dana na ovom sportskom objektu u protekloj sezoni nije krio ni njegov direktor doktor Aleksandar Peranović, koji je između ostalog naglasio da su u proteklom periodu uradili kompletno tribine na hipodromu i put na istom.
- Tokom devet proteklih trkačkih dana, nastupilo je ukupno oko 500 trkačkih konja. I ubuduće će raditi na uređenju glavne staze i pomoćnih radi veće bezbednosti i udobnosti za galopere, istakao je Peranović.

U prijatnom danu i na dobro uređenoj stazi održane su još četiri galopske trke.

U prvoj, Memorijal Momčilo Mija Nedić na 1.300 metara, handikap jedan za trogode i starije konje pobedio je Tajson Milete Obrenovića koga je jahao Vujković. Drugi na cilju bio je Kraken Roberta Sabočkog, a treća Salah al din Milana Nikolića sa Mešetovićem u sedlu.

U drugom memorijalu ovog dana, posvećenom Vesni Kujundžić, velikom ljubutelju u poznavaocu ovog sporta iz Šapca ( Kategorija pet za dvogode konje bez pobede na 1.500 metara), pobedio je Trump Trliæ, vlasništvo štale Trlić, sa Nađem u sedlu. Drugo mesto osvojila je Esther Zaza Ergele Surčin sa Nikolićem, a treće Markaza štale RS sa Ljubomirovićem.

Treća trka ovog dana pod nazivom „Dobrosav Nikolić-Dobra major“, kategorije handikap tri za trogode i starije konje na 1.700 metara, bila je posvećena poznatom predratnom odgajivaču trkačkih konja iz ovog kraja majoru Dobri. Pobedio je Yoyoba, Konjičkog kluba „Šendeković“ sa Glogovcem u sedlu. Drugo mesto pripalo je Paton Suru, vlasništvo N. Vujatovića, sa Gnesijem.

- Raduje me sećanje na strica i njegove konje kojima je zadužio ceo ovaj kraj. Posebno je značajno da je naša Parašnica 1937. godine dobila Jugoslovenski derbi, prva u šabačkom kraju. Potrebno je podsećanje na to, da se ne zaboravi, rekao je posle trke vidno uzbuđen sinovac majora Dobre Mića Nikolić.

Treći memorijal ovog dana „Memorijal Miroslava Mićka Kostića“ na 1.700 metara, kategorije dva, trka dvogodih konja pripala je Volfu, vlasništvo M. Milovanovića i V. Stanića sa Vujkovićem u sedlu. Druga je bila Yabayabadoo štale Milić sa Konkoljem, a treća Mistic bel Miloša Adamovića u čijem sedlu je bio Ljubomirović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa