28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Borba za opstanak u vrhu (foto: S.S.)

Borba za opstanak u vrhu (foto: S.S.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Dva derbija u pet dana

Mačva je odlučila da napravi mlad tim na početku sezone, sa tek dva iskusna igrača, a plasman u Super ligu nije bio u vrhu prioriteta. Ipak, dobri rezultati su probudili nadu kod navijača, kao i trijumfi protiv jakih takmaca, bodovi sa nezgodnih gostovanja, te je remi na domaćem terenu uvek ispunjen osećajem žala. Nažalost, mladost nosi i cenu i poput uspona i padovi su sveprisutni. Rakovica je bila u seriji loših rezultata, ali je iskoristila nekompletan tim Mačve, nešto lošiju igru i osvojila bod.
Ostavio je i bod „crveno-crne“ u konkurenciji, čak i pomerio za jednu poziciju gore, a svakako će borba biti duga. Nije bilo mnogo prilike za analizu, jer je već juče sledio novi meč. Igrali su Šapčani u Ivanjici meč prvog kola Kupa Srbije, no svakako mnogo bitniji je duel koji sledi u ponedeljak, kada će ih u derbiju ugostiti novosadska Mladost.

Mačva – IMT Rakovica 1:1 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: Mladen Jakovljević (Ljig); pomoćnici: Govedarica (V. Plana) i Živković (Kragujevac). STRELCI: Arambašić u 26. za Mačvu i Lazović u 81. za Rakovicu. ŽUTI KARTONI: Adamović (Mačva); Novaković i Zorić (Rakovica).
MAČVA: Manojlović, Popović, Pešić, Jevtić, Stevanović, Belić, Adamović, Mijailović, Arambašić (Panić), Gigić (Trimanović), Marjanović
IMT: Katić, Zorić, Marković (Petrović), Stefanović (Govedarica), Lučić, Novaković, Damjanović, Savić, Dimitrios, Džinović, Sudarikov (Lazović), Radočaj (Ilić).


Malo ljudi je čulo za ekipu iz Novog Sada do prethodne sezone. Šokirali su mnoge dominacijom u Srspkoj ligi Vojvodina, a potom su sve iznenadili i eliminacijom favoritovanog Teleoptika u baražu i to pobedom u Beogradu. Ništa nije slučajno pokazala je sezona u kojoj se drže pri vrhu čitavu polusezonu i nemaju nameru da odsutanu. Govore čak i o Super ligi. Imaju najbolju odbranu u Ligi. Predvode je iskusni Milovanović na golu i Mirković u half liniji. U iskusne se ubraju: Vidakov, možda i najbolji igrač ekipe, svakako najbolji strelac, kao i Brazilac Santos, odnosno Mijić i Popović. Snažni su na domaćem terenu, ali je Inđija pronašla put do pobede.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa