2. decembar 2021.2. dec 2021.
Kontra Komitet među najboljima u Srbiji
Šapčani na Beogradskom autorskom rok festivalu

Kontra Komitet među najboljima u Srbiji

Šabački bend Kontra Komitet u nedelju, 5. decembra nastupiće na takmičarskom jubilarnom desetom Beogradskom autorskom rok festivalu u konkurenciji osam odabranih. Finalno veče festivala okuplja najbolje autorske bendove iz zemlje prema izboru Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS). Kića, Gavra, Darko i Vule žiriju i publici predstaviće tri autorske pesme (Sistem, Bol i Seci uši), što je i bio jedan od uslova prilikom prijave. Nastup u Beogradu ne vide kao nadmetanje, već priliku da nastupaju, ponovo budu na sceni i uživaju u dobrom zvuku.

-Slučajno smo videli konkurs za BARF10, prijavili se bez očekivanja. Ni sada ne razmišljamo o nagradi, plasmanu. Važno nam je da bude dobra atmosfera, muzika i da nastupamo – kaže Branko Mićanović Kića, član i vokal Kontra Komiteta o predstojećem vikendu. Napominje da nije iznenađenje što je od osam bendova četiri iz prestonice, ali da ohrabruje što su uz Beograđane odabrani Kragujevčani, Srbobranci i Šapčani.

-Poznato je da Beograd centar i da se tamo sve odvija, ali i Šabac ima dobre muzičare, samo nisu uvek vidljivi. Raznolikost muzičkih pravaca daje kvalitet autorskim bendovima i za svaku pohvalu je kada neko samostalno uradi pesme. Ponekad je entuzijazam ono što nas sve pokreće. Entuzijazam i ljubav. Kada je o muzici reč, ili je voliš, ili ne – zaključuje Kića.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa