Info

2. decembar 2021.2. dec 2021.
Jugoslav Josipović, Foto: Lična arhiva

Jugoslav Josipović, Foto: Lična arhiva

MAČVANIN NESVAKIDAŠNjEG HOBIJA

Fotografijama osvaja svet

Deda Vladimir koji mu je poslužio kao uzoran domaćin i čovek, rekao je da se zove Jugoslav i tako je do danas ostalo. Jugoslav Josipović iz Mačvanskog Belotića, o kome je reč na dobrom je putu da svojim ukupnim likom ( stasom i izrazom ) privuče pažnju velikog dela javnosti. Konkretnije on to čini poziranjem, pred objektivima iskusnih fotografa, koji ga za to angažuju. Tako, ako vam se slučajno dogodi da na nekom bilbordu uočite njegov lik, netreba da ste iznenađeni. Jugoslav je tu u ulozi farmera, doktora, poslovođe i ko zna još kojoj. Najsigurnije je reći onako kako neki iskusni fotograf želi i od njega traži. Posle dolazi plasman te fotografije po celom svetu, ali prvenstveno onim kompanijama koje su je naručile. Naravno sve u svrhu marketinga, odnosno bolje prodaje određenog proizvoda.

- To nije modna fotografija u pravom smislu te reči. To je Stock modeling. Prvi put sam tako stao pred objektiv 2019. godine i to je privuklo moju pažnju. Dobio sam i više poziva iskusnih fotografa, koji se ovim dugo bave i bilo je veoma uspešno i uzbudljivo. Uzor mi je Marinko Ivančev, svetski poznati Stock model, kaže Jugoslav.

U zahtevnom poslu kojim se bavi nekoliko godina, važno je, naglašava stalno ulagati u sebe. Za sada sarađuje sa pet iskusnih fotografa i uvek nastoji da pored ukupnog izgleda, koji postoji ili ne, u fotografiju unese i emociju, kako bi ona bila privlačnija za druge. Istini za volju, najsrećniji je u ulozi nekog farmera za volanom traktora ili u zrelom žitu pred smiraj sunca. To je na neki način i logično, jer dolazi iz Mačve, velike srpske ravnice, gde hlebno žito posebno dobro uspeva.

Baveći se ovim poslom upoznao je dosta interesantnih ličnosti, učestvovao u realizaciji filma „7 hiljada duša“, jednog od najnagrađivanijih na svetu, zašta je i sam dobio diplomu i zahvalnicu, povodom premijere ovog ostvarenja u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Jugoslav ističe da će nastaviti ovim putem, a želja je da što pre uđe u svet visoke mode i reklamira kolekcije najpoznatijih svetskih modnih kuća. Početni rezultati u Stock modelingu ga ohrabruju, kao i pozivi iz Ljubljane i Zagreba po ovom pitanju. Mnogi su uočili njegov dar.

Jugoslav sa sinovima, Foto: Lična arhiva


U svemu ima podršku porodice, supruge Violete, dece Dragana i Dušana i oca Dragana. Jeste da živi u Novom Sadu, ali svuda ističe da je Mačvanin, kao i njegov zemljak, počivši, slavni slikar Milić Stanković ( Milić od Mačve ). Jugoslav je iz sela Belotića sa kućom u ulici Kralja Aleksandra broj 22.

Bavi se i sakupljanjem minerala i specifičnog kamena od koga se pravi poludrago kamenje. Tako je formirao ličnu malu zbirku koju stalno obogaćuje, što sakupljanjem, što poklonima koje dobija.
I u kuhinji je veoma iskusan. Često priprema ukusna jela, uglavnom za porodicu i prijatelje. A na toj umešnosti bi mu mogla pozavideti svaka vredna domaćica.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa