9. decembar 2021.9. dec 2021.
Preventivno delovanje
REDOVNO ELEKTROSNABDEVANjE U MUO

Preventivno delovanje

U ponedeljak 06. decembra , u Gradskoj upravi grada Loznice, održan je radni sastanak na temu organizacije podrške u obezbeđenju redovnog elektrosnabdevanja na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, sa akcentom na grad Loznicu i opštine Krupanj i Mali Zvornik.

Domaćin sastanka bio je gradonačelnik Vidoje Petrović sa saradnicima. Prisustvovali su Živko Babović, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, Vesna Marjanović, zamenik predsednika opštine Krupanj, Ivan Spajić, v. d. načelnik Sektora za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga sa saradnicima, predstavnici lovačkih udruženja sa područja Loznice, Krupnja i Malog Zvornika i odgovorni iz JP”Srbijašume”. U radu sastanka učestvovao je i Vladan Krasavac načelnik Upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Tema sastanka je uključivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava, lovačkih udruženja i drugih struktura kao ispomoć i podrška redovnim službama u preventivnim i operativnim aktivnostima uklanjanja i raščišćavanja prostora oko distributivne mreže radi obezbeđivanja pouzdanog i neprekidnog snabdevanja električnom energijom u zimskom periodu na celokupnoj teritoriji lokalne samouprave.

Neposredan povod za održavanje sastanka je obilazak 55 jedinica lokalne samouprave tokom februara, marta i aprila meseca ove godine, na kojima su identifikovani problemi u vezi elementarnih nepogoda i drugih opasnosti sa akcentom na zimsku sezonu i probleme obezbeđivanja neprekidnog napajanja električnom energijom uglavnom udaljenih i teško pristupačnih terena, gde su ranijih godina u zimskom periodu usled nepogoda postojali prekidi elektrosnabdevanja.

U Mačvanskom upravno okrugu, prepoznate su Loznica, Krupanj i Mali Zvornik, kao lokalne samouprave u kojima su ranijih godina postojali navedeni problemi.

Razgovaralo se o preventivnom delovanju i mapiranju rizičnih tačaka, kako bi se izbegli problemi u napajanju elektičnom energijom. Obaveza distribucije usmerena je na rasecanje 56 km dalekovoda po mesnim zajednicama uz dodastnih 25 km, čime se sprečava prekid u napajanju strujom, pa je u tu svrhu neophodno obezbediti motorne testere.

Građani moraju biti blagovremeno informisani kada se radi o planskom isključenju u svrhu rasecanja dalekovoda ,posredstvom sredstava javnog informisanja.

Zaključeno je da se u sprovođenju zadataka koji su u funkciji redovnog napajanja električnom energijom angažuju svi raspoloživi resusrsi lokalne samouprave, nevladinog sektora,dobrovoljna vatrogasna društva, članovi lovačkih udruženja,zaposleni u JP”Srbijašume” i predstavnici medija.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa