3. novembar 2011.3. nov 2011.
POMOĆ OPŠTINE KOCELjEVA RASELjENIM LICIMA SA KOSOVA

GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA PORODICU AŠANIN

Prošlog petka potpisan ugovor između Velimira Ašanina i opštine Koceljeva o donaciji za izgradnju kuće, vredan 440 hiljada dinara. Porodica Ašanin je jedina na području koceljevačke opštine koja je raseljena sa Kosova i Metohije. Novac je namenjen za grube građevinske i zanatske radove, kao i za nabavku stolarije kako bi ova porodica završila započeti stambeni objekat
Porodica Velimira Ašanina je jedina na području koceljevačke opštine koja je raseljena sa Kosova i Metohije. 1998. godine su se iz sela Levoša, opština Peć, doselili u Grocku, gde su živeli godinu dana, da bi se potom nastanili u Svileuvi gde su kupili staru seosku kuću. Ovaj objekat je bio potpuno neuslovan za stanovanje u to vreme sedmočlane porodice. Stoga su započeli izgradnju nove kuće, potpuno sami i bez ičije pomoći.
U međuvremenu, koceljevačka opština je zajedno sa Komesarijatom za izbeglice uspela da izdvoji 440 hiljada dinara kako bi pomogli ovoj porodici. Prošlog petka je predsednik opštine Veroljub Matić potpisao ugovor o donaciji sa vlasnikom, isporučen je građevinski materijal i započeti su radovi. Sem toga, Matić je izjavio da će opština obezbediti besplatan priključak vode sa šahtom i vodomerom za ovu porodicu, što će im u znatnoj meri olakšati svakodnevni život.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa