13. januar 2022.13. jan 2022.
„Zamka inteligencije“

„Zamka inteligencije“

autora Dejvida Robsona u prodaji
Zašto pametni ljudi prave glupe greške – i kako da odlučuju na mudriji način

Zamka inteligencije autora Dejvida Robsona namenjena je ljubiteljima popularne nauke i savremenih naučnih istraživanja, naročito iz oblasti psihologije.

Knjiga predočava najsavremenija istraživanja inteligencije i stručnosti, uključujući „strateško neznanje“, „metazaboravnost“ i „funkcionalnu glupost“. Dejvid Robson razmatra iznenađujuće načine na koje čak i najbriljantniji umovi i najtalentovanije organizacije mogu pogrešiti – sve od najgorih ideja Tomasa Edisona do neuspeha u FBI-ju i kompanijama Nokija i NASA.

Zašto pametnim ljudima ponekad nedostaje zdrav razum kakav bismo očekivali od nekoga ko je očito inteligentan? Koji su to razlozi zbog kojih nas veća inteligencija, umesto da nas štiti od grešaka, može ponekad odvesti u još veće probleme?

Prvi čitalac koji nam se javi na broj telefona 015/353-244 dobiće na poklon knjigu „Zamka inteligencije“.


Oslanjajući se na istraživanja o ponašanju i na istorijske primere sve od Sokrata do Bendžamina Frenklina, autor razmatra kako da na mudriji način primenimo svoju inteligenciju; kako da identifikujemo kognitivne pristrasnosti i poboljšamo svoj „koeficijent racionalnosti“; čitamo i regulišemo svoje emocije; podesimo svoju intuiciju; upravljamo dvosmislenošću i neizvesnošću; i kako da na fleksibilniji način razmišljamo o naizgled nerešivim problemima. Složeni problemi koje nam donosi XXI vek zahtevaju mudriji način razmišljanja, a Zamka inteligencije nudi kognitivni alat za dostizanje našeg punog potencijala.

„Zapanjujuće, provokativno i veoma korisno ispitivanje glupih postupaka koje čine inteligentni ljudi.“ –Times UK

Knjiga Dejvida Robsona Zamka inteligencije dostupna je na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa