13. januar 2022.13. jan 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PREDSTAVNICI AIK BANKE I BEOGRADSKE BANKARSKE AKADEMIJE URUČILI NAGRADE POBEDNICIMA

Podržani mladost, znanje i preduzetništvo

Mladost, znanje i preduzetnički duh su vrednosti koje AIK Banka godinama podržava u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti. Ovaj put smo imali zadovoljstvo da novčano nagradimo pobedničku ekipu iz Šapca, učenike Ekonomske škole “Stana Milanović” na takmičenju srednjih škola Srbije na temu preduzetničkih ideja i izrade poslovnog plana preduzeća, koje tradicionalno svake godine organizuje Beogradska bankarska akademija, Beograd
Predstavnici AIK banke i Beogradske bankarske akademije prošle srede su učenicima Ekonomske škole “Stana Milanović” uručili nagrade osvojene na takmičenju Beogradske bankarske akademije. Tina Nikolić, Marija Marinković i Vukan Obadović , od banke su dobili vaučere na po 150 evra, a glavna nagrada je vaučer za školarinu Beogradske bankarske akademije. Podsećamo, tročlani tim iz Šapca, sa mentorkom, profesorkom Biljanom Lazarević izradio je najbolji biznis plan “Start-up i učeničko preduzetništvo – Osmisli ideju i stavi je u funkciju” o čemu je “Glas Podrinja” već pisao.

-Bilo je zanimljivo, ali i naporno. Radili smo u slobodno vreme, ali i u školi. Vežbali smo prezentacije pred drugim odeljenjima. Dve nedelje smo radili na izradi biznis plana, a onda još nedelju dana uvežbavali prezentaciju i uspeli smo, kaže šabački pobednički tim. Planiraju da po završetku srednje škole upišu Beogradsku bankarsku akademiju, a još nisu odlučili kako će novac potrošiti.

Ipak, kao budući ekonomisti, da bi došli do trudom stečene nagrade Tina, Marija i Vukan morali su da se pomuče još malo. Od predstavnika AIK banke dobili su zadatak da putem digitalne menjačnice dinare konvertuju u evre, kako bi vežbali digitalno bankarstvo koje je sve zastupljenije u ovom privrednom sektoru.

Pobednička ideja učenika Ekonomske škole bila je proizvodnja čipsa od jabuka. Ovim prvim mestom nastavljena je tradicija da đaci ove škole osvajaju jedno od prva tri mesta na takmičenju Beogradske bankarske akademije.

-Ideja mora da bude inovativna i kreativna kako bi pobedila. Mesec dana rada u kontinuitetu se isplatilo. Počeli smo sa idejom koju smo dalje razrađivali. Nije bilo lako, ali pobeda je satisfakcija za sav uloženi trud , rekla jeBiljana Lazarević, profesor ekonomske grupe predmeta.
Konkurencija im je bilo još 16 timova iz cele Srbije, a takmičenje je održano onlajn.

-Mladost, znanje i preduzetnički duh su vrednosti koje AIK Banka godinama podržava u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti. Ovaj put smo imali zadovoljstvo da novčano nagradimo pobedničku ekipu iz Šapca, učenike Ekonomske škole “Stana Milanović” na takmičenju srednjih škola Srbije na temu preduzetničkih ideja i izrade poslovnog plana preduzeća, koje tradicionalno svake godine organizuje Beogradska bankarska akademija, Beograd. Prvo mesto, na jednom ovakvom takmičenju, sa izuzetno originalnom i interesantnom preduzetničkom idejom, sve nas čini posebno srećnim, kada vidimo koliko mladih ljudi, dece, u našim školama dosledno uči, širi znanje i uz pomoć svojih roditelja i nastavnika razvija preduzetnički duh na temeljima ambicije, agilnosti i inovativnosti, naveo je Periša Ivanović, redovni profesor na fakultetu Beogradska bankarska akademija i pomoćnik pri Izvršnom odobru AIK Banke.
M.M.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa