10. februar 2022.10. feb 2022.
I. Koptsev (Šabac), foto: Đ. K. (FB strana VK Šabac)

I. Koptsev (Šabac), foto: Đ. K. (FB strana VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

Bitka za poziciju pet

Zvezda zasluženo slavila protiv oslabljenog Šapca. Meč u Novom Sadu važan u borbi za peto mesto. Pobeda garantuje tu poziciju. Mnogo tekstova o utakmici, malo o duelima u bazenu
Utakmica Crvene Zvezde i Šapca bila je jedan od derbija i o njoj se mnogo piše, više nego o druge dve u okviru prethodne runde, međutim više od koje rečenice o samoj utakmici nećete naći, redovi su posvećeni dešavanju na tribinama i vređanju novog trenera Zvezde od navijača tog kluba. Iako je Vičević već vodio Zvezdu u Beogradu, na drugom turniru Regionalne lige, navijači su neslaganje sa potezom uprave iskazali u duelu Super lige. Saopštenja pristižu, Savez je obećao da će se disciplinski organi baviti dalje slučajem, a mi ostajemo pri bazenu. Zvezda je nadigrala Šabac, presudila je serija od 4:0 na početku druge četvrtine kada je slomljen otpor Šapca bez Stojanovića i sa još rovotim Šulcom i Vogelom.

Pauza za treći turnir
Posle Vojvodine, a pre meča protiv Novog Beograda koji će zatvoriti regularni tok sezone u Super ligi, Šapčane trećeg februarskog vikenda očekuje poslednji trunir Regionalne lige koji će za sve, osim za četiri prvoplasirane i pretposlednju ekipu označiti kraj sezone i u tom takmičenju. Šapčani su na sigurnom devetom mestu Premijer lige i praktično su obezbedili opstanak i nastup u jednoj od najjačih liga Evrope i u naredoj sezoni
.


Utakmica u Novom Sadu koja sledi svakako je najvažnija u ovoj rundi Super lige, jer će odlučivati o poziciji pet pred plej of. Šapčani imaju prednost u odnosu na Vojvodinu, međutim Novosađani još mogu do pozicije pet ukoliko slave i ovo je jedna od dve dileme jače grupe posle podele Lige. Prvoplasirani klub je izvestan, tri vode borbu za drugo mesto, a dva za peto. Šapčani su favoriti u Novom Sadu i sigurno da Zvezda koja ima najmanje šanse da bude druge ili treća, više želi Vojvodinu nego Šabac u četvrtfinalu. Uprkos ubedljivoj pobedi, mečevi tih timova su bili neizvesniji od utakmica protiv Vojvodine.

Novosađani deluju kao prosečan tim, ali u izuzetnoj ligi. Kvalitetom pripadaju jakim ekipama što pokazuju dobrim nastupima Drugoj regionalnoj ligi. Oni su vodeći tim sa maksimalnim učinkom! Prvi favoriti za najviši nivo Regiona. Ispred su nekadašnjih evro titulara: POŠK i Katara, iznad riječkog Primorja. U sasatvu imaju Marića, iskusnog Rogača koji je Šapcu 2019. godine doneo titulu, Prekogačića, Biočanina, Radovanliju, Radanovića, mladog trenera sa internacionalnim iskustvom u Mađarskoj.

Crvena zvezda - Šabac 13:6 (2:1, 5:2, 4:1, 2:2)
Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Putniković i Stefanović. Isključenja: Crvena zvezda 12, Šabac 13.
C. ZVEZDA:Mišović, Tankosić 2, Đurđić 1, Marković 1 , Subotić 3, Milojević, Pješivac 2, Basara, Gajić, Vukićević 1, Smiljević 2, Gardašević, Ivanović, Trtović.
ŠABAC: Filipović. Vogel, Marković 2, Repanović, Kopcev, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 3, Šulc 1, Stanić, Tonković, Vukadinović, Ćetković.


Šabac je ubedljivo slavio u prvom delu sezone na Gradskom bazenu, međutim menjao se sastav u odnosu na taj period, novi je trener, postoje problemi sa povredama i put u AP Vojvodinu je veliki izazov.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa