10. februar 2022.10. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Kompanija Mint otvara još jednu fabriku u Šapcu

Posao za još 400 ljudi

Investicija vredna 46 miliona evra. Fabrici će biti potreban širok spektar zanimanja. Fabrike za proizvodnju metalnih komponenti za šasije automobila
Rešenje o prodaji dodatnih 10 hektara građevinskog zemljišta uz naknadu u Severozapadnoj industrijskoj zoni potpisano je u ponedeljak u Gradskoj kući između gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića i predstavnika kineske kompanije Mint koji u Šapcu planiraju da otvore još jednu fabriku.

Ova investicija vredna je 46 miliona evra a u njoj će biti zaposleno 400 radnika.
-Kineska kompanija Mint je za nepunih godinu dana investirala i drugu najveću investiciju u poslednjih 20 godina. Šabac je bio dobar partner a rukovodstvo kineske kompanije velikog svetskog giganta je izuzetno zadovoljno saradnjom te su rešili da tu saradnju nastave još jednom fabrikom – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je izuzetno ponosan što je kineska kompanija izabrala grad Šabac za ove velike investicije.

Foto: "Glas Podrinja"


Pomoćnik generalnog direktora za Evropu kompanije Mint Goran Madžarević naglasio je da će ovoj fabrici biti potreban širok spektar zanimanja.

-Zapošljavaćemo od nekvalifikovanih i polukvalifikovanih radnika u samom procesu proizvodnje koji će prolaziiti kroz sve adekvatne obuke i treninge preko stučnjaka, inženjera mašinske struke, elektrotehničara. U administraciji će biti potrebni pravnici, ekonomisti i prevodioci za kineski jezik.Mislim da ćemo zadovoljiti potrebe grada Šapca ali i naći ozbiljne i adekvatne kandidate za našu proizvodnju.

Zapošljavaćemo od nekvalifikovanih i polukvalifikovanih radnika u samom procesu proizvodnje koji će prolaziiti kroz sve adekvatne obuke i treninge preko stučnjaka, inžinjera mašinske struke, elektrotehničara


Kompanija Mint u dve planirane fabrike proizvodiće metalne komponente za šasije automobila.
-Što se tiče samog procesa proizvodnje i tehnologije koju ćemo primenjivati radi se o najnaprednijoj i najčistijoj proizvodnji tako da neće biti bilo kakvog štetnog uticaja kako za životnu sredinu tako i za zdravlje radnika. Politika kompanije Mint je da je jedino zdrav i zadovoljan radnik dobar radnik – istakao je Goran Madžarević.

Prva investicija kineske kompanije započeta prethodnog maja sada je u završnoj fazi izgradnje. Plan je da se u aprilu započne probna proizvodnja.
Ž.P.

Najnoviji broj

11. avgust 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa