17. mart 2022.17. mar 2022.
VK Sava 2008 – pobednik Kupa Srbije

VK Sava 2008 – pobednik Kupa Srbije

VATERPOLO: 2008. GODIŠTE

Znaju samo za pobede i titule

Generacija 2008. još jednom pobedila sve rivale na putu do titule. Bez prave konkurencije na završnom turniru. Šabački vaterpolo jedini sa dva predstavnika u Novom Sadu
Generacija šabačkih vaterpolista rođena 2008. godine je svojevrsni fenomen u našem vaterpolu, a i u sportu uopšte. Dečaci stasali u vaterpolo školi ovdašnjeg kluba od prvog zvaničnog takmičenja do danas znaju samo i isključivo za pobede, dominaciju i titule. Govorimo o sedam zvaničnih takmičenja (Kup i Prvenstvo Srbije) gde svako od njih uključuje regionalno polufinale, finale (retko se dešavalo da ne bude polufinala), državno polufinale i finale, dakle četiri stepena. Jednostavna matematika govori o više od 25 turnira na kojima su samo i isključivo pobeđivali sve rivale.

VK Šabac (2) – najmlađi na finalnom turniru


Stvorili su naviku pobeda i neće da je menjaju. Ostaju dominantni i u ovoj godini. Odigrana je završnica Kupa Srbije u Novom Sadu, a u tri meča Šapčani su pobedili redom: Šabac 2 12:1, Novi Beograd 13:2 i Vojvodinu 14:0. Rezultati govore o dominaciji. Ovaj put su nosili ime Sava, a ne Šabac. Kako je reč o sjajnoj egenraciji, neki igrači sa nepunih 14 godina već nastupaju za prvi tim VK Sava i kako pravila ne dozvoljavaju da igrate za prvi tim jedne i mlađe kategorije druge ekipe, svi su registrovani za Savu. Predvodili su ih Nemanja Ličanin i Miroslav Mandić u pohodu na titulu.

Kup je treći put odbranjen. Naredna misija je Prvenstvo Srbije tokom proleća i leta. Cilj je isti.
Na završnom turniru nije bilo generacije jednog Radničkog, nije bila tu ni Crvena Zvezda, Valjevo, Niš, a samo je Šabac imao dva predstavnika. Drugi predstavnik škole bio je tim Šabac 2 koji je među šest ekipa našao mesto iako su bili najmlađi od svih, rođeni godinu dana kasnije, prevazišli su tri stepena i izborili finalni turnir, čineći podvig. Njihovi treneri su bili Miroslav Petrović i Igor Jovanović. U Novom Sadu su poraženi od Save, Partizana i Taša.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa