24. mart 2022.24. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Razvoj i unapređenje saobraćajnog vaspitanja

Druga faza pažljivkove smotre

Smotra dece predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda. Cilj realizacije smotre razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece
Nakon prve, u Šapcu je održana i druga faza „Pažljivkove smotre“ u kojoj je učešće uzelo oko 240 mališana. Reč je o školskoj smotri koju realizuju Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.

Nakon ove, održaće se još dve faze, odnosno regionalna i republička smotra.
-Ovo je druga faza u kojoj ćemo se potruditi da se naši pobednici koju odu odavde pridruže u Staroj Pazovi drugarima iz drugih opština, gde ćemo se boriti za takmičenje na regionalnom nivou– rekla je Sandra Mićić član Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja i dodala da ova smotra nije samo takmičarskog nego pre svega preventivnog i edukativnog duha.

-Imamo veliki broj dece danas ovde koja će moći da čuju šta je to što ih čini bezbednim u saobraćaju. Oni koji predstavljaju svoje vrtiće i škole odrabrani od strane Agencije za bezbednost saobraćaja prema rezultatima postignutim u prvoj fazi takmičenja.

Pažljivkova smotra je smotra dece predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola, na temu bezbednosti saobraćaja. Cilj realizacije smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učešću dece u saobraćaju. Grad Šabac svake godine uzima učešće u smotri.

Učešće su ove godine uzele škole: OŠ „Janko Veselinović“, OŠ „Nikolaj Velimirović“, OŠ „Jevrem Obrenović“, OŠ „Laza K. Lazarević“, OŠ „Dositej Obradović“ u Volujcu i OŠ „Majur“ u Majuru, i vrtići „Pčelica“, „Bubamara“, „Mladost“, „Sloboda“, „Bajka“ i „Bambi“. U Šapcu se ukupno nadmetalo preko 1100 predškolaca i školaraca.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa