24. mart 2022.24. mar 2022.
ODRŽANA 13.SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEV

O planovima, programima i izveštajima bez diskusije

Manje od pola sata bilo je dovoljno odbornicima koceljevačkog parlamenta da na prošlonedeljnoj sednici usvoje osam tačaka. Bez diskusije je verifikovan Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, usvojen Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji ove opštine u drugoj polovini prethodne godine. Rasprava je izostala i prilikom razmatranja izveštaja o radu za prošlu i programa za tekuću godinu Centra za socijalni rad kao i izveštaja o finansijskom poslovanju obrazovnih ustanova, vrtića, osnovne i srednje škole.

Stav odbornika čuo se jedino u okviru pitanja i predloga kada se za reč javio predstavnik vladajuće većine Jovan Senić kako bi istakao da nema bolje vesti za Koceljevu od one koju je nedavno u nju doneo predsednik države.

-Najveće zadovoljstvo svih nas treba da bude povezivanje opštine Koceljeva sa opštinom Ub koju će doneti rekonstrukcija puta i izlazak na Koridor 11. To je najveća dobit za našu opštinu- ocenio je Senić i dodao da je i informacija da će u Koceljevi biti otvorena još jedna fabrika odlična vest za njene građane te da bi to za ovu varoš i opštinu značio preporod. On je za skupštinskom govornicom poručio opštinskom rukovodstvu da bi, prilikom rekonstrukcije puta do Uba trebalo razmišljati i o istovremenoj gasifikaciji ove teritorije, što bi, kako kaže, bio pravi spas za Koceljevu. Senić se osvrnuo i na ulaganja iz budžeta i pozvao nadležne da razmišljaju o parceli za parking prostor, zatim o poboljšanju zdravstvenih usluga posebno u oblasti laboratorijske dijagnostike i o izgradnji sportskog centra i šetališta.

-Nama treba jedno igralište sa atletskom stazom i tereni za košarku, rukomet, odbojku i to bi bilo dovoljno. I treba i u tom planu gledati da se obezbedi parcela što pre jer Koceljeva se širi i posle neće imati prostor kakav treba. Vučić je najavio da će u Koceljevi biti izgrađen i zatvoreni bazen i sve što je novo ja podržavam- rekao je na kraju svog izlaganja odbornik većine u koceljevačkoj skupštini.
V.Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa