24. mart 2022.24. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

STIGAO PRVI DEO OPREME KOJU JE GRAD NABAVIO ZA JKP “STARI GRAD”

Dan o kom se maštalo

JKP “Stari grad” dobilo je novu opremu. Dva traktora, prikolica, dve samohodne parkovske kosačice, daska za sneg, četiri kosačice, tri usisivača na elektropogon, predstavljeni su u sredu na Starom gradu. Ovu opremu će koristiti sektor gradskog zelenila.

-Došao je trenutak o kom smo mogli samo da maštamo prilikom preuzimanja preduzeća u novembru 2020. godine. Od potpuno devastiranog preduzeća, prodate imovine pre osam godina kada smo poslati u podstanare, nasleđenih dugova i neplaćenih kredita, vozila prosečne starosti 16 godina, preduzeće konačno dobija pravi smisao i ulogu u održavanju čistoće u našem gradu. Zahvaljujući našim radnicima, njihovim predlozima, sugestijama, sve smo učinili da im izađemo u susret i olakšamo im mukotrpan i težak posao koji obavljaju.

Pored ove opreme očekujemo još tri autosmećara od 16 kubika, dva vozila od 8 kubika i fekalnu cisternu. Takođe učestvujemo u projektu IPA fondova iz kojih očekujemo 3 vozila autosmećara, 12.000 plastičnih kanti od 240 od 240 litara i 400 plastičnih kontejnera, rekao je izvršni direktor JKP “Stari grad” Nikola Begović.

Begović se zahvalio nadzornom odboru, gradskim većnicima, odbornicima u Skupštini grada koji su svojim glasom podržali sve ideje i projekte ovog preduzeća, a naročito gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću.

-Posebnu zahvalnost dugujemo čoveku koji je odgovoran za upravljanje gradom, koji je pored svih nasleđenih problema i dugova uspeo da isprati i naše probleme, da svojim potpisom stane iza našeg projekta i podrži sve što smo tražili. Izdvojio je iz budžeta grada 164 miliona dinara za opremanje našeg preduzeća i još 10 miliona dinara subvencija za učešće u IPA fondovima Naravno, mislim na gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića. Mogao bih da pričam još dosta toga, ali su reči suvišne, jer dela govore sve, rekao je Nikola Begović.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da JKP “Stari grad”, bez obzira na ljudske resurse koje ima, nije bilo u mogućnosti bez opreme da radi na kvalitetan način.

-Čistiji i lepši grad je naš imperativ. Borili smo se sve ovo vreme da pojačamo uslugu higijene i podignemo na najviši nivo. Rekli smo da ćemo JKP “Stari grad” unaprediti i da ćemo kupiti novu opremu. Ovo je samo deo opreme koju smo obezbedili. Stiće će još kamiona, autočistilice, autocisterna... Nakon toga će usluga moći da bude na najvišem mogućem nivou. Tako će posao biti odrađen brže i kvalitetnije, ali pre svega na dobrobit naših sugrađana. Grad Šabac za nabavku ove opreme nije uzeo nijedan jedini dinar kredita. Sve smo finansirali zahvaljujući dobrom poslovanju grada, rekao je gradonačelnik Pajić i naveo da će ukupna vrednost investicije biti oko 200 miliona dinara.

Očekuje se da će kamioni za gradsku čistoću stići u naredna dva do tri meseca. Time će biti kompletirana nabavka nove opreme za JKP “Stari grad”.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa