7. april 2022.7. apr 2022.
Foto: Galeb

Foto: Galeb

NOVA FISKALIZACIJA

Prvi sertifikovani hardverski LPFR

Lokalni procesor fiskalnih računa je nezaobilazni deo nove fiskalizacije. Fiskalne kase ga, uglavnom, imaju integrisanog, dok korisnici sertifikovanih softvera (ESIR-a) moraju da se odluče da li će raditi preko hardverskog ili softverskog LPFR-a.

Ovaj uređaj je namenjen za komunikaciju sa bezbednosnim elementom, ESIR terminalom i, konačno, sa serverom Poreske uprave. U sebi poseduje integrisani čitač bezbednosnog elementa i korisnik, kada poveže sve kako treba i izda prvi račun, smatra se fiskalizovanim po novom sistemu. Kompanija Galeb je na tržište izbacila sertifikovani hardverski LPFR ME-51. Urađen na LINUX platformi, sa moćnim performansama pružiće korisnicima lagodan rad u novom fiskalnom okruženju. Sigurnosni element za rad LPFR-a je formata 2FF, odnosno, SIM kartice.

Dakle, kompletna komunikacija fiskalnog okruženja – softvera, bezbednosnog elementa i servera Poreske uprave odvija se preko ovogo uređaja. Stabilniji je i pouzdaniji od softverskog jer se ne nalazi na nekom serveru ili Kloudu, nego u prostoru korisnika.

Pored uređaja LPFR ME-51, Kompanija “Galeb” ima sertifikovane i fiskalne kase Galeb N910 Pro i Galeb GT 10 BOX, a ovih dana se očekuje i sertifikacija novog Galeb GE 10 Box-a. Kompletnu ponudu najvećeg srpskog proizvođača fiskalnih kasa možete pogledati na internet stranici efiskalizovan.rs ili se informisati preko besplatnog call centra na broj 0800 111 123.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa