14. april 2022.14. apr 2022.
Obeležen Svetski dan zdravlja
OPŠTINA VLADIMIRCI, AKTIVNOSTI CRVENOG KRSTA

Obeležen Svetski dan zdravlja

Najmlađi su mogli čuti da životna sredina mora da se štiti i reciklažom uz frampantan podatak da se godišnje reciklažom uštedi 700 miliona tona u emisiji ugljen-dioksida a samo reciklaža jedne tone stakla smanjuje zagađenje vazduha za 20 procenata
U saradnji sa Domom zdravlja, PU Suncokreti i bibliotekom Diša Atić, Crveni krst opštine Vladimirci je obeležio svetski dan zdravlja. Ove godine posvećen je očuvanju zdrave životne sredine a pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje“. Zavidan broj najmlađih u zdanju Konaka spoznao je u ovoj planetarnoj edukaciji sve o značaju vazduha, vode i hrane a u cilju opstanka svih živih bića i očuvanju zdravlja cele planete.

Spoznaja koliko svako pojedinačno može pomoći da se očuva zdrava životna sredina dala je na uvid i zabrinjavajuće podatke. Poput onog da je udvostručena potrošnja vode u zadnjih pola veka i da se značajno mora štedeti jer su njene količine ograničene uz alarmantan podatak da je od ukupne količine vode na planeti samo nepunih tri posto slatkovodne. Uz to da je mali deo koji čine reke i jezera što se opet koristi za proizvodnju hrane, privredu za oko sedam milijardi ljudi.

Najmlađi su mogli čuti da životna sredina mora da se štiti i reciklažom uz frampantan podatak da se godišnje reciklažom uštedi 700 miliona tona u emisiji ugljen-dioksida a samo reciklaža jedne tone stakla smanjuje zagađenje vazduha za 20 procenata, pa se samim tim svest o zaštiti planete mora podići na najviši nivo, ne bili sprečili katastrofalne posledice u vidu klimatskih promena koje već uzimaju danak.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa