Info

5. maj 2022.5. maj 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

RADOVI NA TAMNAVI U DONjEM CRNILjEVU U ZAVRŠNOJ FAZI

Uređenje korita i u Kamenici

Već godinama se u koceljevačkoj opštini intenzivno radi na uređenju korita Tamnave u cilju zaštite priobalja od poplava. Posebno se akcenat stavlja na lokacije na kojima su ugrožena domaćinstva. Jedna od takvih bila je u Donjem Crniljevu u kojem su radovi u završnoj fazi.

-Pitanje Tamnave je za nas veoma značajno. U ovom trenutku se završavaju radovi u DC na utvrđivanju levoobalnog i desnoobalnog nasipa i to kamene regulacije u naseljenom delu ovog mesta u dužini od oko jednog kilometra. Most je već završen, pušten za saobraćaj jer je prošao sve neophodne kontrole od strane nadležnih- rekao je predsednik opštine Dušan Ilinčić. Ukupna vrednost investicije na uređenju korita Tamnave i izgradnje mosta je oko 40 miliona dinara a Ilinčić je ocenio da je ovaj posao odlično odrađen te da veruje da će ovaj deo opštine konačno imamo adekvatnu zaštitu od eventualnih poplava.

-Sledeća tačka na kojoj ćemo intenzivno raditi jeste korito u Kamenici nizvodno od mosta i nadamo se da nakon tih radova nećemo imati više sličnih problema kakvih smo imali u prethodnim decenijama. Uz dve brane koje su urađene na pritokama, jedna na Zmajevcu, druga na Kozarici i buduće radove na koritu Tamnave u centru naselja na levoj i desnoj obali u dužini od 500 metara, smatramo da će biti dovoljna zaštita za domaćinstva u ovom delu koja su gotovo uvek bila na meti poplavnih talasa- dodao je predsednik opštine Koceljeva.
V.B.

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa