9. jun 2022.9. jun 2022.
Arijan Alija na postolju (foto: RK Vitez)

Arijan Alija na postolju (foto: RK Vitez)

RVANjE: RK VITEZ

Arijan šampion Srbije

Prvi deo rvačke sezone se polako privodi kraju, a da su takmičari “Viteza” dobro tempirali formu, pokazuju rezultati ostvareni prethodnog vikenda. U subotu su na državnom prvenstvu u Kanjiži nastupale seniorke i seniori u slobodnom stilu.

Među 98 rvača iz 23 kluba, bilo je i 6 takmičara “Viteza” koji su u ekipnom plasmanu zauzeli odlično treće mesto sa 80 bodova. U kategoriji do 70 kg, nastupala su braća Momčilo i Uglješa Gajić, koja su se ovoga puta morala zadovoljiti bronzama. Nemanja Gligorić do 79 kg, je poražen u finalnoj borbi od Pintera iz “Sente” rezultatom 7:7, izgubivši bod, i titulu najboljeg u poslednjoj sekundi meča. Petostruki seniorski prvak Srbije, Uroš Madžarević do 86 kg, ovoga puta nije uspeo da odbrani titulu, bolji je bio Mihajlović iz niškog “Konstantina Velikog”. U kategoriji do 125 kg, Dejan Čikarić je osvojio bronzanu medalju, dok je Marko Savić do 97 kg izgubio borbu za bronzu. U konkurenciji devojaka, Jovana Lazić nije došla do borbe za medalje.

U nedelju je Senta ugostila pionire do 13 godina na državnom prvenstvu u grčko-rimskom stilu. U konkurenciji 106 takmičara iz 20 klubova, nastupilo je 8 rvača iz Šapca koji su na kraju bili ekipno četvrti sa 90 bodova. Prvak Srbije postao je Arijan Alija do 60 kg sa četiri pobede, dok su finalne borbe izgubili Mihailo Gajić do 48 kg i Kosta Marjanović do 54 kg. Bronzanu medalju je osvojio Petar Gavrić do 44 kg dok je Dušan Lukić izgubio borbu za treće mesto.
RK Vitez

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa