9. jun 2022.9. jun 2022.
SPORT: NOVA SEZONA

Novajlije i stari znanci

Sezone u kolektivnim sportovima su ili na samom kraju ili su okončane. Ljubitelji najpopularnijih sportova imaju priliku da naredne sezone gledaju najviši rang u vaterpolu, rukometu, košarci, kao i ove sezone, a biće i novih ekipa sa kojima će se upoznati.

Vaterpoliste Šapca očekuju takmičenja na četiri fronta, a na domaćoj sceni će biti dve nove ekipe: Novobeogradski vukovi i Valjevo koji su izborili plasman u najviši rang i zameniće Nais i Zemun. Nais i Zemun su novajlije u Prvoj A ligi, jednako kao i šabačka Sava, odnosno kikindski ŽAK.
Metaloplastika ima mogućnost igre na tri nivoa, a u Super ligi, umesto Železničara i Mokre Gore, nastupaju Topličanin i Kikinda. Mačva iz Bogatića će i u narednoj sezoni igrati Prvu ligu „Zapad“, a novi članovi će biti Zlatar iz Nove Varoši, Jastrebac i Jagodina. Medicinar ponovo neće u Beograd u Super ligi, nema kome, a zato će među rivalima, umesto Zvezde i Beograda, imati Pančevo i Kikindu.
U ženskoj Prvoj košarkaškoj ligi Student Niš i Proleter Zrenjanin će u eliti zameniti Novosadska ŽKA i Sloga Požega.

Mačva je obezbedila opstanak u Prvoj ligi Srbije, a u narednoj sezoni će njen deo biti novajlije: Vršac, Trajal Kruševac Radnički Novi Beograd i Sloboda Užice, šampioni Srpskih liga koji će zameniti: Kabel, Timok, Bačku i Budućnost Dobanovce. Mačva iz Bogatića će naredne sezone u Srpskoj ligi među rivalima imati: Budućnost Krušik Valjevo, Tutin, Polet Ljubić i OFK Mihailovac, umesto Budućnosti, RSK Rabrova i Trepče.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa