16. jun 2022.16. jun 2022.
Sport je i inkluzivna aktivnost

Sport je i inkluzivna aktivnost

Promocija sporta osoba sa invaliditetom

Podrška je važna

Sport je svačiji i ničiji, svakom mora biti dostupan i niko nema pravo da ga prisvaja, niti drugog isključuje. U surovoj igri života, jedan trenutak može da oduzme neku od sposobnosti pojedincu, no šta god da je sudbina odnela, preostale sposobnosti su dovoljne za bar jednu od sportskih disciplina osoba sa invaliditetom. Spektar sportova je izuzetno širok, a samo mali deo biće dostupan svim posetiocima u nedelju, 19. juna, na Sportsko rekreativnom kompleksu „Stari grad“.

Svako ko želi, bez obzira da li je osoba sa invaliditetom ili ne, imaće priliku da proba neki od brojnih rekvizita pozajmljenih od klubova za tu priliku. Stoni tenis, atletika, šah i domine za slepe će biti tu da se i na ovaj način oseti zadovoljstvo bavljenja sportom, ali i pruži podrška.

-Slogan je „Podrška je važna“ i kroz promociju sporta kao inkluzivne aktivnosti pozivamo sve koji su tu da pruže podršku našoj populaciji na bilo koji način. Svi naši saradnici, prijatelji će biti tu, a pozivamo sve sugrađane da nam budu gosti na Starom gradu i probaju neki od sportova. Biće tu predstavnici Sportskog saveza osoba sa invaliditetom, šabački bajkeri, ljubitelja BMV automobila, ljubitelja Voklsvagen bube i mnogi drugi – ističe sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca Robert Avdić.

Početak je u nedelju, 19. juna, od 17 časova.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa