23. jun 2022.23. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

KONFERENCIJA STRANKE ZAJEDNO

Pirova pobeda

Povodom izbora za savete mesnih zajednica na teritoriji Šapca, održanih u nedelju, u ponedeljak se oglasila i stranka Zajedno. Predsednik Izvršnog odbora stranke Zajedno dr Goran Stojićević izjavio je da su izbori bili netransparentni i nedemokratski.

-Od samog početka, taj proces koji je trebao da se održi još u februaru, a iz nekih razloga je pomeren za jun, bio takav da je cilj bio da što manje ljudi učestvuje u njemu. Vodeća Srpska napredna stranka je želela da ljude demorališe, da svaki građanin koji ima želju da unapredi svoju sredinu, ne učestvuje u tim izborima. To se i desilo i u gotovo svim mesenim zajednicama bilo je sedam, devet, jedanaest ili petnaest kandidata, što je i maksimalan broj koliko može da konkuriše za jednu mesnu zajednicu.

Građani u toj situaciji nisu morali ni da izađu. Bio je dovoljan jedan građanin koji je mogao da izađe na izborno mesto i lista bi prošla. Drugi problem je što je i dalje prisutna forma lista gde su građanski izbori pretvoreni u stranačke. Iz tih razloga Zajedno nije želela da učestvuje u ovom procesu. Videli smo od samog starta da on neće biti demokratski. Mesne zajednice su dobile jako štura obaveštenja o tome kako će proces da protekne. Nismo bili sigurni do samog kraja da li će svaki kandidat moći da ima svog čuvara kutije i na taj način da zaštiti svoj glas i na kraju se ispostavilo da smo bili u pravu. Oni proslavljaju ovu pirovu pobedu, zato što građani nisu izrazili pravo mišljenje, rekao je Stojićević i dodao da izbori za savete mesnih zajednica moraju da se odvijaju na potpuno drugačiji način i da se mora uneti reforma ne samo u način ovih izbora, nego izbora na svim nivoima.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa