23. jun 2022.23. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

„Mala, mala matura“ održana na Gradskom trgu

Osmesi predškolaca obasjali Šabac

Osmesi 1.104 predškolaca iz 18 vrtića sa gradskog i seoskog područja obasjali su u utorak Gradski trg i oduševili brojnu publiku koja im je poželela srećan polazak u prvi razred. Tradicionalna „Mala, mala matura“ u organizaciji Predškolske ustanove „Naše dete“ okupila je mališane koji su se u istom ritmu, uz muziku, pozdravili sa svojim omiljenim vrtićima i pokazali da su spremni za izazove postavljene pred buduće školarce.

-Danas šaljemo izuzetno lepu sliku iz grada Šapca. Održana je „Mala, mala matura“, naši svršeni predškolci od septembra kreću u škole. Ovde su se oprostili od vrtića i svojih vaspitača na najlepši mogući način, uz igru i predstavu za sve nas, a mi smo iskoristili priliku da ih edukujemo o bezbednosti saobraćaja, iako mnogo toga nauče i u predškolskom. Grad Šabac je svakom predškolcu obezbedio jedan poklon koji će svakako biti koristan, jer je upravo za to namenjen. Tu je Pažljivko i Agencija za bezbednost saobraćaja, obraćamo pažnju na naše najmlađe sugrađane, želimo da im na vreme probudimo svest o odgovornom ponašanju u saobraćaju- rekao je predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Nemanja Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Ivana Stanić, načelnica Odeljenja za analize i istraživanja u Agenciji za bezbednost saobraćaja, smatra da deca najviše raduju i inspirišu sve generacije.

-Kada vidite sa kakvim oduševljenjem se oni pripremaju za novu etapu života, početak osnovnoškolskog obrazovanja, a tu imaju jednog lika poput Pažljivka na koga se ugledaju kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, nama koji se bavimo bezbednošću saobraćaja to je velika inspiracija. Mi želimo da damo deci motiv da od malih nogu formiraju jasne stavove i steknu znanja tako da uvek budu bezbedni, jer jedino na takav način ćemo i za 15 ili 20 godina imati jednog učesnika u saobraćaju koji će garantovati bezbednost, ne samo za njega pojedinačno, već i za njegovu porodicu, a samim tim i za celu Republiku Srbiju. Želim da pohvalim i rad Saveta zato što su organizovali jednu ovakvu aktivnost i prepoznali da Agencija može zajedno sa Pažljivkom i našim dodatnim resursima to da potpomogne- istakla je Stanićeva i pozvala sve građane Šapca da u narednom periodu, kada kreću na godišnji odmor, budu posebno oprezni u saobraćaju.

Jedna od glavnih vaspitača Predškolske ustanove „Naše dete“ Gordana Puzić naglasila je da je ove godine premašen uobičajeni broj od oko 1.000 predškolaca. To je sedmi put da nastupaju na Gradskom trgu, a tradiciju je na dve godine pauzirala pandemija, pa je radost rukovodstva, zaposlenih, ali i roditelja i dece zbog ponovnog okupljanja samim tim još veća. U programu su učestvovale generacije u pripremi za školu iz celodnevnog, ali i predškolci iz četvoročasovnog boravka. PU „Naše dete“ ima pripremni predškolski program i uvelikom broju sela Pocerine, Mačve, kao i u posavotamnavskom kraju.
D.D.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa