30. jun 2022.30. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ŠABAC I EU GRADE 23 STAMBENE JEDINICE ZA STANOVANjE SOCIJALNO UGROŽENOG STANOVNIŠTA

“Novi početak” za najosetljivije kategorije stanovništva

“Vidim da radovi teku utvrđenom dinamikom i verujem da ćemo krajem novembra imati spremne objekte. Potrudićemo se nakon toga da ih kompletno opremimo, kako bi korisnici mogli da se usele do kraja godine” rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Šabac je jedna od 20 lokalnih samouprava u Srbiji kojima je Evropska unija dala novac za projekat “Podrška za samostalni život - Novi početak”. Projekat podrazumeva izgradnju i opremanje stambenih jedinica namenjenih socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima, za ranjive grupe stanovništva.

Na Triangli, u ulici Bože Milanovića počela je izgradnja 23 stambene jedinice namenjene romskoj populaciji, ženama žrtvama porodičnog nasilja, osobama sa invaliditetom i mladima koji izlaze iz programa socijalne zaštite.

Radove je u sredu obišao gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Tom prilikom je izrazio nadu da će objekti biti kompletno završeni i opremljeni do kraja godine.

-Na konkursu smo imali 60 zainteresovanih pojedinaca i porodica za usluge ovog socijalnog stanovanja. Vidim da radovi teku utvrđenom dinamikom i verujem da ćemo krajem novembra imati spremne objekte. Potrudićemo se nakon toga da ih kompletno opremimo, kako bi korisnici mogli da se usele do kraja godine. Pored ove usluge, u okviru istog projekta, imamo i kupovinu novog stambenog objekta, kao podršku licima sa invaliditetom “Život sa podrškom”. Radi se o projektu koji radimo zajedno sa Centrom za socijalni rad i Karitasom i verujem da ćemo i to do kraja godine uvesti kao jednu od novih usluga, rekao je gradonačelnik Pajić i podsetio da grad Šabac za socijalnu zaštitu iz budžeta izdvaja 276 miliona dinara na godišnjem nivou.

Grad Šabac je od Evropske unije dobio sredstva u visini od 638.000 evra. Ukupna vrednost investicije je 750.000 evra i grad će učestvovati ostatkom novca.
Izvođač radova je šabačka firma “Refleks”.

-Ponosan sam na sve što radimo u okviru ovog projekta, kao i na ono što radimo kao grad za naše sugrađane kojima je naša pomoć potrebna, rekao je gradonačelnik.

Šabac je jedna od lokalnih samouprava koja ima najveći broj prava i usluga licima koja je podrška neophodna.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa