14. jul 2022.14. jul 2022.
Borba za titulu – KK Zorka (foto: KK Zorka sajt)

Borba za titulu – KK Zorka (foto: KK Zorka sajt)

KAJAK: LIGA MLAĐIH KATEGORIJA

Sledi šabačko kolo

Najmlađi kajakaši Zorke, predstavnici mini kajak tima i pioniri učvrstitli su se na drugom mestu posle drugo kola Liga u svojim kategorijama organizovanog u Bačkoj Palanci. Kao i u prvom kolu ove dve selekcije su osvojile deset medalja, ali sada je jedno zlato više i jedna bronza manje, te je i bodovni učinak veći.

Nađa Radaković nastavlja niz osvajanjem zlata u jednosedu devojčica rođenih 2011. godine, kao i prvim mestom u dvosedu sa Tarom Ignjatović. Kod dečaka iskorak je napravio Mihailo Andrić, takođe iz generacije 2011. Jednosed i četverac su discipline u kojima se domogao dva srebra. Dvostruko srebrni Lazar Pavlović bio je deo tog četverca - zajedno sa Vukom Grubješićem i Stefanom Milankovićem, ali i dvoseda koji je vozio sa Đorđem Ilićem. Medalju, bronzanog sjaja, doneo je i kanuista Vukašin Mrdić.

Sa četiri bronze istakli su se pioniri. Medalje su osvojili dvosedi i četveraci. Veslajući u oba grupna čamca po dve su osvojili Andrea i Mateja Vukašinović, Sofija Đenadić i Strahinja Pantić, dok su se jednom bronzom okitili Mina Dimitrijević, Una Baljak, Bogdan Ivković i Vuk Prica.
Tarket je vodeći u mini kajaku, dok Dunav iz Bezdana predvodi tabelu pionira. Tarket, Zmaj i BSK su vodeće ekipe u Ligi olimpijskih nada. Kadeti su znatno oslabljeni nastupili u okviru Lige olimpijskih nada što je uticalo na slabije rezultate i pad na tabeli. Trenutno su „zorkaši“ šesti.

Do kraja sezone su preostala još dva kola. Prvo je u Šapcu u subotu i to je prilika za najmlađe da se vrate u borbu za titulu, kao i za učesnike Lige olimpijskih nada da poprave plasman na domaćem terenu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa