18. avgust 2022.18. avg 2022.
U završnici Svetskog prvenstva (foto: Vaterpolo savez Srbije)

U završnici Svetskog prvenstva (foto: Vaterpolo savez Srbije)

VATERPOLO: SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Srbija u završnici

Juniori Srbije ostvarili su sve tri pobede u grupnoj fazi Svetskog juniorskog prvenstva u Beogradu i izborili direktan plasman u četvrfinale planetarne smotre. Sinić su igrali četvrtfinalni duel protiv jedne od ekipa koja je izborila plasman među osam najboljih kroz osminu finala (u trenutku nastanka teksta nisu poznati parovi ove faze). Pobeda bi označila plasman u polufinale i borbu za medalje.

Naši reprezentativci su u grupi ostvarili tri sigurne pobede. Savladane su najpre Sjedinjene američke države 17:9, potom Novi Zeland 22:5 i na kraju Italija 16:13 u derbiju za prvo mesto. U sastavu Srbije su i dva člana Vaterpolo kluba „Šabac“, Mitar Maraš i Petar Stanić. Stanić dobija više prilike i u prva tri kola se istakao golovima, postigao ih je ukupno šest, a u svakom od duela je bio strelac, te predstavlja jednog od aduta i u ključnim mečevima.

Uz Srbiju prve pozicije u grupi zauzeli su još: Mađarska, Grčka i Crna Gora. Sinoć je odigrano četvrtfinale, već danas (18. avgusta) reprezentacije se sastaju u polufinalu, a u petak, 19. avgusta su poslednji dueli, odnosno utakmice za plasman i medalje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa