18. avgust 2022.18. avg 2022.
Spremni za Grčku (foto: Vaterpolo savez Srbije)

Spremni za Grčku (foto: Vaterpolo savez Srbije)

VATERPOLO: SVETSKO KADETSKO PRVENSTVO

Šapčani u planovima za Grčku

Posle juniora i vaterpolo kadeti će u vodu na najvažnijem internacionalnom takmičenju ovog leta, Svetskom prvenstvu za uzrast do 16 godina čiji domaćin je grčka Larisa. Tokom pripremnog perioda važnu ulogu uz timu selektora Korolije igrali su šabački vaterpolisti, članovi ekipe „Sava“. Na poslednjem turniru u Herceg Novom nastupali su: Novak Lazić, Petar Mićanović i Filip Novaković. Iako do trenutka nastanka teksta nije poznat konačan spisak, očekivano je da bude nekoliko predstavnika šabačke vaterpolo škole u Grčkoj, pomenuti, uz možda još neko ime, jer je šabačka ekipa 2006. godište vicešampion Srbije.

Reprezentacija Srbije smeštena je u grupu H zajedno sa Nemačkom i Portugalom. Nastupa ukupno 25 reprezentacija podeljenih u sedam grupa po tri tima i jednu gde igraju četiri ekipe. Prvenstvo startuje 21. avgusta kada Srbija već od 09 časova po lokalnom vremenu igra protiv Nemačke. Utakmica protiv Portugalaca zakazana je za utorak, 23. avgust, u isto vreme.

Dve prvoplasirane ekipe će izboriti plasman u osminu finala, a grupa u kojoj je Srbije ukršta sa grupom E gde se nalaze Italija, Egipat i Ukrajina. Šampionat traje do 27. avgusta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa