1. septembar 2022.1. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

TRADICIONALNI SASTANAK SA DIREKTORIMA I KOORDINATORIMA ŠABAČKIH ŠKOLA

CSU akreditovao rekordan broj programa

Na sastanku su izloženi odobreni seminari nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika za školske 2022-2023, 2023-2024 i 2024-2025. godinu, pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Rukovodstvo Centra za stručno usavršavanje u ponedeljak je sa direktorima i koordinatorima šabačkih škola održalo tradionalni sastanak pred početak školske godine. Na sastanku su izloženi odobreni seminari nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika za školske 2022-2023, 2023-2024 i 2024-2025. godinu, pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

-Kraj avgusta i početak septembra je uvek vreme kada počinjemo mi, prosvetni radnici, da mislimo o stručnom usavršavanju koje nam predstoji u sledećoj školskoj godini. Sve škole i svi zaposleni u našem gradu, a i šire, imaju izuzetno dobar i kolegijalan odnos sa CSU. Ovde prvenstveno zadovoljavamo sve svoje potrebe koje su nam izuzetno važne u ovim godina, a to je stručno usavršavanje, navodi Suzana Mijušković u ime Osnovne škole “Nikolaj Velimirović”.

Suzana Mijušković, Foto: "Glas Podrinja"


Uspešna saradnja CSU i šabačkih škola traje od njegovog otvaranja. Pored programa za nastavno osoblje u Centru se organizuju i manifestacije i projekti namenjeni deci, a sa ciljem da na što interesantniji način steknu nova znanja.

-Saradanja sa CSU funkcioniše izvanredno. Prezadovoljni smo kako nas podržavaju. Naša škola konkretno ima nastavnike koji sa Centrom odlično sarađuju i to ja na obostranu korist. Dve koleginice, profesor muzičke kulture Snežana Tibor Šalaj i profesor razredne nastave Snežana Popović predstavljaju značajnu sponu “Vukove” škole i CSU. Sledeće školske godine ćemo se potruditi da još više angažujemo i predmetne nastavnike, kao i razrednu nastavu, da iskoristi kapacitete kojima raspolaže CSU i verujem da će to biti korisno i za decu i za nastavnike.

Deca su zainteresovana za programe koji se ovde organizuju, ali najviše zavisi od nas nastavnika koliko ćemo ih animirati. Posedujemo potencijale od strane nastavnika, u okviru kadra, i to će ići uzlaznom putanjom u korist učenika, naveo je Dragoslav Pavlović, direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Dragoslav Pavlović, Foto: "Glas Podrinja"


CSU je ostvario pravo na akreditaciju najvećeg broja programa do sada - 34. Ovom prilikom najavljena je i predstojeća manifestacija - Noć istraživača, a bilo je reči i o onima koje su održane od početka godine.

-Mi smo ove godine akreditovali 34 nova seminara u osam oblasti, na period od tri školske godine. Do sada smo imali oko 25 po sezonama. Uspeli smo da motivišemo više ljudi da preko nas akredituju programe i imaćemo veću paletu ponuđenih seminara za naše škole. Na ovim tradicionalnim godišnjim sastancima direktori i koordinatori nam daju predloge šta bi oni voleli da odslušaju i da organizujemo od edukacija, a da im bude od pomoći. Pratimo sva dešavanja i promene.

Branko Filipović, Foto: "Glas Podrinja"


Do kraja godine ćemo realizovati i niz manifestacija. Sledeće nedelje počinje Nedelja japanske kulture u Šapcu. Imaćemo pet dana radionica, predavanja, druženja. Krajem septembra nas očekuje pet dana Noći istraživača. Od manifestacija koje smo imali ove godine posebno je bio interesantan kviz znanja Moja Srbija u kom je učestvovalo osam škola i trajao je osam nedelja. Deca su se upoznala, družila i naučila dosta toga, kaže Branko Filipović, direktor Centra za stručno usavršavanje.
Sastanak održan je u Trening centru, koji je u okviru CSU.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa