1. septembar 2022.1. sep 2022.
Mia najbolja u Nemačkoj (foto: Beker Akademija)

Mia najbolja u Nemačkoj (foto: Beker Akademija)

TENIS: TK MLADOST

Mia osvojila Hohajm

Mia Puškarević (14 godina) iz Mačvanskog Prnjavora, član Teniskog kluba Mladost osvojila je internacionalni turnir u akademiji Borisa Bekera u Hohajmu u Nemačkoj i tako ostvarila najveći uspeh, ne samo u karijeri, već i u istoriji „belog sporta“ u Mačvanskom Prnjavoru.
Na turniru su nastupile igračice u većini rangom iznad Puškarićeve. Morala je da nastupa od prve faze, a put dofinala je vodio kroz četiri trijumfa. Mia je za dva dana odigrala četiri meča. Pripremala se u Prnjavoru sa trenerom Dejanom Vasićem.

-Otišla sam na turnir puna samopouzdanja, pripreme su bile odlične i zahtevne, ispravila sam neke greške iz prethodnog perioda i zrelija sam u nekim segmentima igre nego što je to bio slučaj ranije. Nije bilo lako igrati četiri meča pred publikom u Nemačkoj i za dva dana i boriti se za trofej. Presrećna sam i veliku zahvalnost dugujem svima koji su uz mene od prvog dana mojoj porodici, prijateljima kao i treneru Dejanu koji je podigao moju igru na viši nivo, dao korisne savete i verovali smo od prvog dana u ono što radimo, ističe šampionka Mia Puškarević.

Put do uspeha je težak, naporan, ali je suština u spremnosti na rad, posvećenost i želju da se ostvari nešto veliko, uveren je trener Vasić.

-Svaki rad i trud mora da se isplati pre ili kasnije, trenirali smo naporno i na visokim temperaturama i verujemo u ono što radimo. Mnogo zavisi od samog igrača koliko želi da radi i koliko je posvećen tako da sve zasluge pripisujem njoj. Kao trener imate veliku odgovornost da spremite igrača na tom nivou morate i mentalno i fizički da radite sa njim kako bi bio spreman u svakom momentu meča. Imamo još talenitovane dece u mlađim kategorijama sa kojima radimo intenzivno, koja idu u dobrom smeru i imaju zapažene rezultate, ističe trener TK Mladost Dejan Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa