29. septembar 2022.29. sep 2022.
Soko Sparte
Kon Igulden:

Soko Sparte

„Izuzetna priča o herojstvu i nedaćama, časti i izdaji.“ – Kirkus Reviews

Godina 401. pre nove ere. Nakon smrti svog oca Darija, Artaksekrs Drugi preuzima persijski presto i vlada carstvom koje se proteže od obala Egejskog mora do severa Indije. Njegova je vlast apsolutna, a za pedeset miliona podanika jedna njegova reč može da znači život ili smrt. Međutim, na horizontu njegove naizgled čvrste vladavine pomalja se senka: njegov brat Kir Mlađi polaže pravo na presto.

Samo jedna vojska može da pomogne Kiru: deset hiljada sinova Sparte čiji su očevi poginuli u Termopilskom klancu ili u ratovima na Peloponezu. Kir je velikodušan i mudar vojskovođa, Spartanci željni da igraju igru prestola... ali bitke se mogu dobiti – ili izgubiti – jednim udarcem.

Kada ostanu zarobljeni u srcu neprijateljske imperije, bez vođe, Spartanci moraju da nađu put do mora i do slobode. Samo jedan čovek može da ih vodi: Atinjanin Ksenofont. I samo zahvaljujući njemu, savremeni svet će saznati za legendarnih Deset hiljada i njihov povratak kući.

Jedan od najepskijih momenata u čitavoj grčkoj istoriji veličanstveno oživljava na stranicama ovog romana koji veliča plemenitost i herojstvo.
Vulkan

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa