29. septembar 2022.29. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Besplatna obuka za nezaposlene u Trening centru Šabac

Instalacija fotonaponskih sistema

Planirano je da obuka traje 175 časova, a polaznici će tokom predviđenog perioda steći znanja o obnovljivim izvorima energije, osnovnim pojmovima fizike i elektrotehnike, fotonaponskim sistemima, merama bezbednosti i zaštite zdravlja na radu i zaštiti živote sredine i dobiti sertifikate
U Trening centru u Šapcu u toku je besplatna obuka za instalaciju fotonaponskih sistema za nezaposlena lica koja se realizuje u okviru SEED STEP III i Lokalnog akcionog plana.

-Ovo je jedina od četiri aktuelne obuke u Trening centru koje su namenjene nezaposlenim osobama. Za detaljnije informacije zainteresovani mogu da se informišu putem našeg sajta i saznaju o aktuelnim pozivima, znanjima i veštinama koje stiču kroz akreditovane obuke -rekao je direktor Centra za sturčno usavršavanje Branko Filipović i naglasio da su sve obuke besplatne za nezaposlene, a da će u narednom periodu ponuda biti proširena za nove akreditovane programe.

Planirano je da traje 175 časova, a polaznici će tokom predviđenog perioda steći znanja o obnovljivim izvorima energije, osnovnim pojmovima fizike i elektrotehnike, fotonaponskim sistemima, merama bezbednosti i zaštite zdravlja na radu i zaštiti živote sredine.

Predavač je profesor Milan Savić, a po završetku obuke polaznicima će biti uručeni sertifikati.

-Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa teorijskim i praktičnim znanjima kako napraviti fotonaponsku elektranu. Nakon završetka imaće veština i znanja kako da solarnu energiju pretvore u električnu – pojasnio je Savić.
M. Ž.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa