Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Соко Спарте
Кон Игулден:

Соко Спарте

„Изузетна прича о херојству и недаћама, части и издаји.“ – Kirkus Reviews

Година 401. пре нове ере. Након смрти свог оца Дарија, Артаксекрс Други преузима персијски престо и влада царством које се протеже од обала Егејског мора до севера Индије. Његова је власт апсолутна, а за педесет милиона поданика једна његова реч може да значи живот или смрт. Међутим, на хоризонту његове наизглед чврсте владавине помаља се сенка: његов брат Кир Млађи полаже право на престо.

Само једна војска може да помогне Киру: десет хиљада синова Спарте чији су очеви погинули у Термопилском кланцу или у ратовима на Пелопонезу. Кир је великодушан и мудар војсковођа, Спартанци жељни да играју игру престола... али битке се могу добити – или изгубити – једним ударцем.

Када остану заробљени у срцу непријатељске империје, без вође, Спартанци морају да нађу пут до мора и до слободе. Само један човек може да их води: Атињанин Ксенофонт. И само захваљујући њему, савремени свет ће сазнати за легендарних Десет хиљада и њихов повратак кући.

Један од најепскијих момената у читавој грчкој историји величанствено оживљава на страницама овог романа који велича племенитост и херојство.
Вулкан

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa