13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Ambicije višeg ranga
KOŠARKA: OKK ŠABAC

Ambicije višeg ranga

OKK Šabac startuje ovog vikenda u Drugoj regionalnoj ligi Zapad. Seniori počinju gostovanjem ekipi “Babajić” u Ljigu.

-Naše ambicije su visoke i želimo u viši rang. Za ostvarenje cilja potrebne su pobede i sa tom idejom putujemo i na prvo gostovanje, novoj ekipi u Ligi. Radnički iz Valjeva nam je gost u drugom kolu što je derbi i jedan od ključnih mečeva u borbi za viši rang -rekao je kapiten Dalibor Gavrilović.
Sastav nije značajno izmenjen, okosnica je sačuvana uz nekoliko pojačanja: Đorđe Mraović, Stefan Radovanović i Marko Jovanović. Ekipu će predvoditi i u narednoj sezoni Stojadin Marković, trener seniora u prethodnih nekoliko sezona.

M015 odustao
Nažalost, umesto tri muška, ove sezone će šabačku mušku košarku u takmičarskom delu sezone predstavljati dve ekipe, OKK Šabac i Miks, dok je najuspešniji od klubova grada u prethodne tri godine, KK M015, član višeg ranga, Prve regionalne lige, odustao od takmičenja zbog nedostatka finansijskih sredstava. U sezoni 2021/22. M015 je u poslednjem kolu izgubio prvo mesto i plasman u Drugu saveznu ligu.


Druga regionalna liga Zapad je podeljena u četiri grupe, a na kraju će ukupno dve ekipe iz celokupnog zapada moći u viši rang, Prvu regionalnu ligu. Uz Šapčane u grupi A1 su još: majurski Miks, Babajić, Radnički Valjevo, Student Valjevo, Železničar Lajkovac, Krupanj i Apač Loznica.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa