20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

KOMUNALNO PREDUZEĆE SA NOVOM OPREMOM U NOVIM PROSTORIJAMA

Lepi dani za JKP „Stari grad“

Deo opreme nabavljen je sredstvima iz budžeta grada Šapca, a deo iz projekta koji je “Stari grad“ realizovao sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine. Nove prostorije nalaze se na adresama Jove Kursule 2 i Pop Lukina 2
Tokom prethodne sedmice JKP „Stari grad“ dobilo je novu opremu i iz neuslovne zgrade se preselilo u objekte na dve lokacije u gradu. Benefite će osetiti i zaposleni u komunalnom preduzeću, ali pre svega građani koji će imati čistiji grad, lakše će plaćati račune i efikasnije će moći da ukažu na primećene komunalne probleme.



Oprema vredna 1,5 milion evra predstavljena je u petak. Deo opreme nabavljen je sredstvima iz budžeta grada Šapca, a deo iz projekta koji je “Stari grad“ realizovao sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine.

Foto: "Glas Podrinja"


-Dobili smo 12.623 kante kapaciteta 240 litara, 627 kontejnera plave i žute boje sa točkićima, kao i dva dvoosovinska vozila zapremine 12 metara kubnih, jedno dvoosovinsko vozilo zapremine 16 metara kubnih. Ta vozila i posude služiće za sakupljanje reciklabirnog otpada. Posude će biti podeljene po mesnim zajednicama našim korisnicima komunalnih usluga - pravnim i fizičkim licima. Pored navedenog dobili smo i dva kamiona smećara zapremine 8 metara kubnih i jedan kamion smećar zapremine 12 metara kubnih. Opremili smo se još i novim usisivačima, traktorima sa kosačicama, tarupima, daskom za sneg. Sve ovo će služiti tome da grad bude čistiji i uredniji. Do kraja godine očekujemo još dva kamiona smećara, naveo je direktor JKP “Stari grad“ Aljoša Garibović i dodao da se JKP “Stari grad“ pri nabavci opreme nije zadužilo ni za jedan dinar.

Foto: "Glas Podrinja"


Garibović se zahvalio gradonačeniku Šapca Aleksandru Pajiću i Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima za opremanje komunalnog preduzeća.

-Ovo su ogromna ulaganja za grad Šabac, ali samo na takav način kvalitet usluge, koju naši građani zaslužuju, može da se ostvari. Vredni ljudi zaposleni u JKP “Stari grad“ žele da rade, ali do sada nisu imali čime da rade. Na ovaj način ćemo uštedeti velika materijalna sredstva koja se potroše na stalne popravke i remonte kamiona i druge opreme.Tri kamiona su kupljena sredstvima grada i treba da stignu još dva, dok su dva iz sredstava dobijenih preko projekta sa Ministarstvom. Ponosam sa što je sve kupljeno bezu dinara zaduživanja. Ulažemo u prioritete za koje smatramo da su od prioritetnog značaja za građane Šapca i nastavićemo ovim tempom da ulažemo, naveo je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Nove prostorije nalaze se na adresama Jove Kursule 2 i Pop Lukina 2. Pored toga što su sada bliži građanima i nisu više u oronuloj zgradi na periferiji grada, kao prednosti preseljenja navedene su i uštede u troškovima.

Ovo su ogromna ulaganja za grad Šabac, ali samo na takav način kvalitet usluge, koju naši građani zaslužuju, može da se ostvari


-Nove prostorije su od izuzetnog značaja za nas, zbog toga što će olakšati funkcionisanje preduzeća, a takođe će i korisnicima naših usluga biti dostupnija naplatna mesta za plaćanje komunalnih usluga. Bićemo bliže i Gradskoj upravi, kao i svim drugim institucijama sa kojima sarađujemo. Radnicima u preduzeću biće olakšan posao. Pored svega toga imaćemo i manje troškove, koji su bili izuzetno visoki u prethodnom objektu gde je bila velika potrošnja električne energije tokom grejne sezone. Prethodna lokacija je bila neuslovna, zgrada je bila stara više decenija, zidovi popucali bez izolacije i sa jako starom stolarijom. Za ove prostorije nećemo plaćato zakup, rekao je direktor JKP “Stari grad“ Aljoša Garibović i zahvalio gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću i Gradskoj upravi na prostorijama na novim lokacijama, čime su im omogućili efikasniju saradnju sa korisnicima komunalnih usluga.

Foto: "Glas Podrinja"


Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da su prostorije u koje se “Stari grad“ preselio u vlasništvu grada i da je do sada plaćano održavanje, a zgrade su bile prazne. Sa druge strane, komunalno preduzeće radilo je u neuslovnom objektu i nehumanim uslovima.

Foto: "Glas Podrinja"


-Doneli smo odluku da komunalno preduzeće pređe u ove prostorije, pre svega zbog mogućnosti da građani plate svoje račune za komunalne usluge u centru grada, kao i da mogu lakše da komuniciraju i ukažu na komunalne probleme. Radimo mnogo za sva javne preduzeća. Februara 2014. godine neko je prostorije JKP “Stari grad“ prodao za skoro milion evra i ove ljude poslao u nehumane uslove. Nova gradska vlast ulaže u javna preduzeća, kako bi usluga građanima bila što kvalitetnija, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i pohvalio menadžment preduzeća koji zaposlene pokušava na različite načine da motiviše kako bi rezultati rada bili što bolji.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa