20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U okviru projekta sa Ministarstvom prosvete „Za lepše škole“

Rotary club Šabac uručio dronove predstavnicima osam šabačkih škola

U maloj sali hotela „Sloboda“ predsednik Rotary cluba Šabac Danijel Bkić u petak je uručio dronove predstavnicima osam osnovnih škola koje su saradnici na zajedničkom projektu sa Ministarstvom prosvete.

Projekat nosi naziv „Za lepše škole“, a dronovi su uručeni šabačkim školama „Jevrem Obrenović“, „Stojan Novaković“, „Laza Lazarević“, „Nata Jeličić“, kao i „Laza Lazarević“ iz Klenja, „Žika Popović“ iz Vladimiraca, „Dositej Obradović“ iz Volujca i „Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Prnjavora.

Kako je istakao Bkić, obuhvaćeno je 100 škola u celoj Srbiji, a među njima su i one koje pripadaju teritoriji grada Šapca.

Foto: "Glas Podrinja"


-Iskoristili smo priliku da uručimo robotiće i dronove školama u gradu, ali i onima koje se nalaze na seoskom području. Želja nam je da doprinesemo boljoj opremljenosti škola i da i deca imaju priliku da koriste tehnološke inovacije koje su danas dostupne- naveo je Bkić.

On je naglasio da je članstvo u Rotary District-u 2483 dobrovoljno, te da se trude da svojim aktivnostima doprinesu poboljšanju života u društvenoj zajednici.

-Rotary International je velika humanitarna organizacija koje nema nikakva primanja od članarina. Trenutno ima više od 1,2 miliona članova u gotovo svim zemljama sveta i priznata je od strane Ujednjenih nacija. U ovoj konkkretnoj akciji su učestvovali svi članovi Rotary cluba Šabac, kako bismo obezbedili vrednu donaciju šabačkim školama- dodao je Bkić.

Dodeli dronova je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, koji je poručio da Grad podržava sve aktivnosti usmerene na poboljšanje kvaliteta rada u obrazovnim ustanovama.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa