29. decembar 2011.29. dec 2011.

NAJBOLjA PO TREĆI PUT

Svojim rezultatima još jednom je dokazala da je najbolja sportistkinja
Članica tekvondo kluba Letnjikovac i reprezentativka Srbije, Dragana Gladović, i ove godine je dobila priznanje najbolje sportistkinje Podrinja. Mlada tekvondistkinja po treći put uzima u svoje ruke ovo priznanje koje je zaslužila postignutim rezultatima. Ova godina joj je bila najteža i učestvovala je na gotovo svim turnirima a državna prvakinja ističe:
„Učestvovala sam na veoma jakim turnirim ove godine kao što je Pariz open turnir A klase zatim Galebov turnir u Beogradu koji je takođe turnir A klase na kojem sam bila prva u kategoriji do 57 kilograma. Upravo na tom turniru sam i pobedila Mađaricu u polifinalu koja je izborila plasman na Olimpijske igre“.
Dragani predstoji turnir u Rusiji preko kojeg ima šansu da izbori plasman na Olimpijske igre. Put ka Londonu će joj biti mnogo olakšan jer u Kazanju neće biti Ane Zeninović koja se već kvalifikovala na Olimpijske igre a takođe neće biti i Britanke koja je uzela učešće zbog domaćinstva, a upravo su Hrvatica i Britanka jedne od najboljih tekvondistkinja u Draganinoj kategoriji. Uzeći u obzir izostanak dve najbolje i pobedu mlade Dragane nad takmičarkom iz Mađarske koja se već kvalifikovala, možemo slobodno očekivati Šapčanku na jednom od prva tri mesta koje vode u London.
Ukoliko se plasira na Olimpijske igre, očekivaće je u njenoj kategoriji do 57 kilograma još petnaest najboljih takmičarki iz sveta. Takmičiće se po principu svako sa svakim tako da i ako bude imala poraz može konkurisati za prvo mesto i zlatnu medalju.
Od 27. do 29. januara u Kazanju naša Šapčanka će pokušati da čekira vizu za London.
Dragana Gladović sa kolegama iz reprezentacije Srbije već početkom januara kreće put priprema, a našim reprezentativcima pridružiće se i nacionalni tim Bugarske. Tekvondisti će se naći prvo u Sloveniji da bi zatim deo priprema proveli u Hrvatskoj. Uslediće kratak odmor da bi finalne pripreme završili u Vršcu, gde će Dragani sparingovati najbolji tekvondisti iz Srbije kako bi se ona što bolje pripremila za turnir u Rusiji. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo turnir u Kazanju a našoj Šapčanki možemo samo da poželimo mnogo uspeha kako bi nas predstavljala na najvećoj smotri sportista.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa