Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.

НАЈБОЉА ПО ТРЕЋИ ПУТ

Својим резултатима још једном је доказала да је најбоља спортисткиња
Чланица теквондо клуба Летњиковац и репрезентативка Србије, Драгана Гладовић, и ове године је добила признање најбоље спортисткиње Подриња. Млада теквондисткиња по трећи пут узима у своје руке ово признање које је заслужила постигнутим резултатима. Ова година јој је била најтежа и учествовала је на готово свим турнирима а државна првакиња истиче:
„Учествовала сам на веома јаким турнирим ове године као што је Париз опен турнир А класе затим Галебов турнир у Београду који је такође турнир А класе на којем сам била прва у категорији до 57 килограма. Управо на том турниру сам и победила Мађарицу у полифиналу која је изборила пласман на Олимпијске игре“.
Драгани предстоји турнир у Русији преко којег има шансу да избори пласман на Олимпијске игре. Пут ка Лондону ће јој бити много олакшан јер у Казању неће бити Ане Зениновић која се већ квалификовала на Олимпијске игре а такође неће бити и Британке која је узела учешће због домаћинства, а управо су Хрватица и Британка једне од најбољих теквондисткиња у Драганиној категорији. Узећи у обзир изостанак две најбоље и победу младе Драгане над такмичарком из Мађарске која се већ квалификовала, можемо слободно очекивати Шапчанку на једном од прва три места које воде у Лондон.
Уколико се пласира на Олимпијске игре, очекиваће је у њеној категорији до 57 килограма још петнаест најбољих такмичарки из света. Такмичиће се по принципу свако са сваким тако да и ако буде имала пораз може конкурисати за прво место и златну медаљу.
Од 27. до 29. јануара у Казању наша Шапчанка ће покушати да чекира визу за Лондон.
Драгана Гладовић са колегама из репрезентације Србије већ почетком јануара креће пут припрема, а нашим репрезентативцима придружиће се и национални тим Бугарске. Теквондисти ће се наћи прво у Словенији да би затим део припрема провели у Хрватској. Уследиће кратак одмор да би финалне припреме завршили у Вршцу, где ће Драгани спаринговати најбољи теквондисти из Србије како би се она што боље припремила за турнир у Русији. Са великим нестрпљењем очекујемо турнир у Казању а нашој Шапчанки можемо само да пожелимо много успеха како би нас представљала на највећој смотри спортиста.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa