3. novembar 2022.3. nov 2022.
M. Dodić u akciji, Foto: "Glas Podrinja"

M. Dodić u akciji, Foto: "Glas Podrinja"

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Rukometni večiti derbi

Duel starih rivala. Zvezda osetno pojačana i nezadovoljna dosadašnjim učinkom. Matić ističe želju da očvrsne odbrana. Zvezda spoj mladosti i iskustva. Serija pobeda „plavih“ protiv velikog rivala
Mnogo puta smo pominjali, ali uvek vredi ponoviti, specifičnost rukometa je što večiti derbi ne igraju Crvena Zvezda i Partizan, već Metaloplastika i beogradski „crveno-beli“. Ove ekipe dele megdan u najvišem rangu takmičenja gotovo pola veka, te iako je šabački klub mnogo uspešniji kroz istoriju, ovi dueli su nosili posebnu težinu, a nova epizoda rivalstva biće u petak, 4. novembra.

Metaloplastika Eliskir je u izvanrednoj formi, što pokazuje tabela. Rezultatski je sve na maksimumu, ali trener Vladan Matić analizirajući igru ističe da je u odbrani suviše grešaka i uvek čuva dozu nezadovoljstva.

Igrač utakmice: M. Srdanović, Foto: "Glas Podrinja"


-U napadu se sve odvija i bolje nego što sam očekivao, ali odbrana je porozna, primamo suvše golova i to je problem. Dok se pobeđuje, to nije izraženo, no greške dođu na naplatu i važno je da ih rešimo pre nego se oseti i kroz rezultat. Cilj je da ne primimo više od 25, 26 golova i kada se ta granica pređe, ne mogu da budem zadovoljan – istakao je Vladan Matić nakon meča protiv Obilića.

Crvena Zvezda je pojačana tokom leta, osnažena povratkom u klub Dragana Škrbića, dva su poraza mnogo u dosadašnjem toku sezone. Imaju iskusnog Gemaljevića na golu, Draška Nenadića, Branka Kankaraša, internacionalce Segala i Majdouba, Đurovića na srednjem beku, nekolicinu prekaljenih igrača i zato je mnoge iznadio neuspeh protiv Partizana. Tek neuspeh je i motiv protiv starog rivala.

Metaloplastika Eliksir - Obilić 38:36 (18:17)
Hala Zorka. Gledalaca: 500. Sudije: Popov (NS) i Ristić (Kikinda). Sedmerca: MP 4(2), Obilić 4(4). Isključenja: MP 2, Obilić 8 minuta.
MP: Pavković, Dodić 2, Karić, Jevtić 1, Ćosić, Srdanović 6, Mirković 3, Milovanović 1, Aidi 7, Terzić, Ivanić 3, Arsić (15 odbrana), Simić 2, Brajović 10 (1), Petrović 1, Dakić 2(1).


Šapčani su jedini na maksimumu. Trenutno su Brajović i Aidi u najboljoj formi među bekovima, uz fantastična krila Dodića i Srdanovića. Arsić je odličan na golu, a iskustvo unose Simić i Perović.

Posle više sezona nema favorita u ovom duelu, a u slučjaju pobede Metaloplastike Eliksir dobijamo još jedan dokaz da ovaj tim može do ostvarenja velikog sna.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa