19. januar 2023.19. jan 2023.
Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“/ Fejsbuk

Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“/ Fejsbuk

Zimski kamp u Lazinoj u duhu Japana

Zimski kamp pod nazivom „Srbija u ritmu Japana“ prošle srede i četvrtka održan je u Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“. Učenici svih razreda pokazali su veliko interesovanje da slobodno vreme iskoriste za kreativnost i sticanje novih veština i znanja.

Japan, njegova kultura, tradicija, muzika, umetnost, sport, istorijske i geografske odlike, bile su teme dvodnevnog druženja đaka i nastavnika. Prvog dana učili su na nesvakidanji način- uz zanimljive razglednice, pravljenje drveta japanske trešnje, sudoku, „Japan kroz pesmu“, radionicu „Karate kid“. I drugi dan radionica bio je podjednako interesantan. Učiteljice su sa učenicima nižih razreda pravile kokeši lutke, zastave Japana i razglednice sa motivima japanske trešnje. Pevale su se japanske pesme, učilo o geografskim odlikama Japana i obrazovanju u toj državi.

Kamp, koji je bio besplatan za sve učesnike, posetili su i svojim prisustvom podržali direktor Centra za stručno usavršavanje Branko Filipović i predsednik Kluba prijateljstva „Šabac- Fuđimi“ Nebojša Janković. Na kraju su svoje znanje učenici mogli da provere kroz brojne igrice, a svi učesnici dobili su i zahvalnice.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa