19. januar 2023.19. jan 2023.
I. Koptsev

I. Koptsev

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Tri poslastice u Šapcu

Tri meča za Šapčane u tri dana i tri derbi duela. Rivali: Radnički, Partizan i C. Zvezda. Prevashodni cilj opstanak u eliti. Svaki bod važan, ali pritiska nema. Mečevi priprema za Vašaš
Šabački vaterpolo klub nije uspeo da iznenadi Radnički u Kragujevcu, te je završio nadmetanje u Kupu Srbije, no preostale su borbe na još tri fronta. Prvo slede dueli Regionalne lige. Posle tri godine ponovo će na Gradskom bazenu biti igrano regionalno takmičenje. Ta sezona nije okončana usled pandemije Kovida, a u narednim je sistem takmičenja, kao i ove, turnirski. Gradski bazen nije imao priliku da bude domaćin do sada.

Sećanje na poslednji meč
Mnogi pamte poslednji duel u Regionalnoj ligi odigran u Šapcu 15. novembra 2019. Iako autsajder pred start Šabac je pobedio Crvenu Zvezdu 10:9 golom sadašnjeg igrača Radničkog Marka Radulovića u poslednjoj sekundi. Nekoliko sekundi je ostalo do kraja, Mirović, ondašnji trener Šapca pozvao je tajm aut. Golman Filipović je asistirao do Radulovića, a on pogodio mrežu uz zvuk sirene. Trener Zvezde bio je Igor Milanović.


Sistem takmičenja je hteo da sva tri rivala u Šapcu budu klubovi iz Srbije. U četvrtak, 19. januara izabranici Nemanje Ličanina igraju protiv Radničkog (18:45), potom dan kasnije sledi meč sa Crvenom Zvezdom (18:45) i na kraju, 21. januara sastaju se Šabac i Partizan (13:15). U svakom slučaju tri derbi meča u tri dana.

S. Živojinović


-Radnički je svakako najkvalitetnija ekipa, ali volimo da igramo na domaćem bazenu, nadam se da će i publika doći u velikom broju. Želeli bi da se predstavimo u pravom svetlu, budemo posvećeni, borbeni i predani, što će navijači znati da cene, a to će biti uvod i za meč u Budimpešti – istakao je trener Nemanja Ličanin.

Pobede protiv Solarisa i Mornara zabeležene na drugom turniru Takmičenja odvele su Šabac u mirnu sredinu tabele. Jedan trijumf u tri meča bi već sada mogao rešiti sve brige za „čivijaše“ i nedostižno ih udaljiti od poslednje dve pozicije. Radnički želi da sačuva maksimalan učinak i osigura finalni turnir, dok Partizan nije startovao dobro i uspesi su neophodni kako bi izbegao brobu za opstanak.

Radnički – Šabac 12:9 (3:2, 5:2, 2:2, 2:3)
Bazen SPD Radnički. Sudije: Jovančević i Beljin. Isključenja: Radnički 8, Šabac 13.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 3, Janković 1, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 2, Poznanović, Pljevančić 1, Radulović 1, Lukić 1, Vrlić, Todorovski, Tomić.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović, Kopcev, Krug, Barać 2, Stanić, Tubić 2, Šulc 3, Stojanović 1, Šakudinov 1, Gavrilović, Toholj. Trener: Ličanin.


Krajem februara predviđen je još jedan turnir. Šabac će igrati u Dubrovniku, a ti mečevi će označiti i kraj regularnog dela sezone. Prva četiri tima igraće finalni turnir, pretposlednji baraž za opstanak, a poslednji će u niži rang.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa