19. januar 2012.19. jan 2012.
U SRED POLjA MAČVANSKOG BLIZU BOGATIĆA

RIVIJERA NA TOPLOJ VODI

Počeli zemljani radovi. Bazen i tobogani, deo rekreativnog centra. Prezentacija privukla veliku pažnju. Šansa za nezaposlene. Sledeti primere iz okruženja
Prvi zemljani radovi u ataru Bogatića za izgradnju objekata Termalne Rivijere na bazi geotermalne energije, počeli su uveče Nove godine. Tim povodom glavni investitor Ljubiša Dragović sa saradnicima održao je u hotelu Bogatić, vrlo zapaženu prezentaciju, kojoj su pored stručnih ljudi iz Dragovićevog tima prisustvovali predsednik opštine Bogatić Slobodan Savić, sa saradnicima, predstavnici političkog života ove opštine i drugi zainteresovani.
Analize stručnjaka
Firma Termalna Revijera, osnovana je juna 2008. godine sa namerom da radi na istraživanju i eksploataciji geotermalne energije. Topla voda pronađena je u Mačvi pre oko tri decenije. U međuvremenu napravljeno je više istražnih bušotina na različitim lokacijama. Dragocena energija iz utrobe plodne oranice, oticala je godinama u velikoj većini slučajeva neiskorišćena.
- Baš ova lokacija u širokom mačvanskom ataru odabrana je posle više konsultacija i istraživanja nekoliko stručnih timova, kao i na osnovu ranijih istraživačkih radova. Dobili smo izuzetno dobar rezultat u pogledu količine i obnovljivosti dragocene energije, kaže Ljubiša Dragović, glavni investitor Rivijere.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa