9. februar 2023.9. feb 2023.
Druga pobeda u nizu za Šapčanke (foto: ŽRK Medicinar fb strana)

Druga pobeda u nizu za Šapčanke (foto: ŽRK Medicinar fb strana)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Medicinar u naletu

Najprijatnije iznenađenje Super lige. Nova nedelja na plej of poziciji. Pobeda u duelu gde su odlučivale nijanse. Bez pritiska, ali s verom u veliko postignuće. Naisa novi izazov za Šapčanke
Od starta sezone Medicinar vodi bitku sa rivalima, neiskustvom i povredama, uvek bi neko sa spiska licenciranih igračica bio povređen i nijednom trener Tešić nije imao pun sastav na raspolaganju. Ipak, uprkos svim nedaćama, mladi šabački tim je svakako najveće iznenađenje Super lige u ovom trenutku, te umesto pozicije u borbi za opstanak plavo-bele su u plej of zoni posle 13 odigranih kola i u seriji od tri meča bez poraza, odnosno dve uzastopne pobede protiv jakih rivala kojima su ti bodovi bili zlata vredni.

Iz Kikinde su s ekipom doputovalo i dva velika boda, uvećavši ukupni zbir na 13 poena. Uspele su gošće da budu na nivou u meču protiv hrabrog rivala i da u igri živaca konstatno čuvaju vođstvo do samog kraja. Izvanredan nastup zabeležila je i epitet najbolje na meču ponela Iva Lacković.

Kikinda – Medicinar 25:26 (12:14)
Kikinda. Gledalaca: 250. Sudije: Musić i Đurašinović. Sedmerci: Kikinda 9(7), Medicinar 3(2). Isključenja: Kikinda 4; Medicinar 12 minuta.
KIKINDA: Matić, Čubrilo, Stefanović, Radaković 8 (2), Erdeljan, Perović, Čubrilo 3, Balaban (3 odbrane), Mitić 3(2), Latinović, Sivčev 1, Stevanović, Čočaj 5(2), Živkov 5(1), Čubrilo, Novakov.
MEDICINAR: Jarić, Petrović 1, H. Petrić 2, Radić 4, Kojić 4, Radović 5(1), Vasić 4, Lacković 5, Cvejić (8 odbrana), Blagojević, E. Petrić, Cvetinović 1(1), Stević. Dragosavljević, Mandić, Jakovljević.


-Poseban fokus stavljamo na odbranu i iz čvrste defanzive smo najčešće dolazili do bodova. Nekada smo na nivou, nekada ne, u Kikindi smo bili. Važne su za mladu ekipu pobede u neizvesnom finišu, pokazale su devojke da veruju u sebe, kao što mi verujemo u njih. Nastavljamo dalje, iz meča u meč, u želji da budemo najbolji što možemo biti – ističe trener Nenad Tešić.

Ispred Medicinara na tabeli su dva kandidata za titulu, Jagodina i Bekamet, odnosno Vojvodina, dok su, između ostalih, iza Šapčanki zvanične šampionke iz Inđije i ekipa Naise po mnogima viđena već u plej ofu. Protiv Bekamenta je Medicinar zaslužio bar bod, presudilo je neiskustvo, dok je Vojvodina savladana u Šapcu.



Upravo Naisa je naredni rival. Nišlijke su u drugi deo sezone ušle sa novim trenerom. Umesto našeg sugrađanina Teodorovića, sada trenera Dubočice u muškoj Super ligi, na mesto trenera postavljen je Krnjajac, doskorašnji trener Mladosti. Iako nije dobro pozicioniran na tabeli, niški tim ne odustaje od plej ofa, a potencijal je ekipa pokazala remijem u Aranđelovcu i pobedom protiv Pančeva. U izjednačenom meču u Nišu, početkom jeseni, Naisa je u finišu obezbedila pobedu protiv Medicinara.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa