26. januar 2012.26. jan 2012.
MLADI TALENTI AK “CER“

ATLETSKA BUDUĆNOST

Već više od godinu dana pri Atletskom klubu “˜“™CER“™“™ Šabac radi Atletska škola koja okuplja preko dvadesetoro dece. Pod budnim okom trenera Žike Opankovića stasavaju nove atletske nade Srbije.
Početak rada datira iz oktobra 2010. godine kada je uz trenera bilo samo petoro dece koja su „pregrmela“ celu prošlu, prilično oštru zimu. Najduži „staž“ u grupi imaju : sestre bliznakinje Ksenija i Simona Opanković, Marko Lazić, Nikolina Božić i Nemanja Petrović. Radilo se, kao uostalom i ove zime, isključivo napolju. Poligon na Živinarniku, Letnjikovac, trim staza na Starom gradu, Gradski stadion... nije bilo prepreka za redovan trening. Od februara prošle godine grupa je počela da se uvećava a uspesi ovih mladih takmičara bili su najbolji motiv za još neku talentovanu decu da se priključe i oprobaju u atletskim vodama. U grupu dolaze Katarina Ilić, Katarina Novaković, Filip Tarlanović i Luka Džinović pa je i konkurencija pojačana, kako na takmičenjima tako i na treninzima. Tokom leta se priključuje još jedna grupa dece koja su takođe brzo zavolela ovaj sport i pokazala veliki napredak. Braća Nikola i Nemanja Rakić, Stefan Maksimović, Jana Isailović, Teodor Antić, Sofija Nenadović i Nikolina Pupovac, kao i još nekolicina dece koja povremeno treniraju. Interesantno je da sva deca dolaze iz samo dve šabačke osnovne škole, i to iz OŠ „Jevrem Obrenović“ i OŠ „Stojan Novaković“. To je dokaz koliko uspesi ovih malih sportista utiču na njihove drugare iz škole da i oni krenu istim sportskim putem i oprobaju se u atletici.
- Ova grupa mladih atletičara je učestvovala na brojnim takmičenjima širom Srbije, kako na krosevima tako i na uličnim trkama i na atletskoj stazi. Osvojeno je oko 70 medalja. Obzirom da za ovaj uzrast ne postoji zvanično prvenstvo Srbije, najjače takmičenje za njih je serijal Krosa RTS. Osmoro dece iz ove grupe je osvajalo medalje na ovom prestižnom takmičenju a titulom „Apsolutni šampion Krosa RTS za 2011. godinu“ su se okitili predškolac Nemanja Rakić i Ksenija Opanković, učenica II razreda. Dosadašnjim rezultatima još su se izdvojili: Nikolina Božić, Jana Isailović, Stefan Maksimović, Simona Opanković, Marko Lazić, Nemanja Petrović i Luka Džinović a i ostala deca iz dana u dan vidno napreduju, ponosan je na svoje male šampione Žika Opanković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa