16. mart 2023.16. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

MINISTAR ALEKSANDAR MARTINOVIĆ POSETIO VLADIMIRCE

Pomoć Ministarstva za novi objekat Gradske uprave

Odluku o raspodeli sredstava moramo da donesemo zaključno sa ponedeljkom i planirali smo da ugovore sa predstavnicima opština koji su dobili sredstva potpišemo već 23. marta, rekao je ministar Aleksandar Martinović
Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Martinović, posetio je opštinu Vladimirci, gde je sa lokalnim rukovodstvom razgovarao o rešavanju problema smeštaja Opštinske uprave. Objekat u kome se su zaposleni do sada nalazili je neuslovan i svi poslovi se obavljaju na više lokacija

-Ovakav način funkcionisanja predstavlja problem i za zaposlene i za građane. Opština Vladimirci se odazvala na javni poziv Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za finansiranje projekata kroz budžetski fond. Tražili su iznos od 25 miliona dinara, kako bi se sagradila nova zgrada Opštinske uprave u kojoj bi sve opštinske službe bile na jednom mestu. Planirano je, verovatno tokom sledeće godine i otvaranje jedinstvenog upravnog mesta. Dogovorili smo se da će Ministarstvo gledati na svaki mogući način da opštini Vladimirci izađe u susret i da dobiju celoupan iznos traženih sredstava. Budžet opštine je nedovoljan da se iz njega finansira čak i deo izgradnje tog novog objekta. Odluku o raspodeli sredstava moramo da donesemo zaključno sa ponedeljkom i planirali smo da ugovore sa predstavnicima opština koji su dobili sredstva potpišemo već 23. marta, rekao je ministar Aleksandar Martinović.

Foto: "Glas Podrinja"


Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić zahvalio se ministru Martinoviću na poseti i izrazio nadu da će i u budućnosti imati dobru saradnju.

-Problemi o kojima smo danas razgovarali traju već godinama. Pokušavali smo da nađemo rešenje, a sada imamo razumevanje i ministar je uvideo sve naše potrebe, kao to da budžet opštine nije dovoljan za realizaciju ovako obimnih projekata. Ne možemo samostalno da realizujemo infrastrukturne projekte, gde imamo velike troškove na održavanju putnu infrastrukture, vodovodne mreže, kao i veliki broj objekata na čije održavanje i rekonstrukciju se svake godine troše značajna sredstva. Zgrada iz koje su zaposleni prošle godine iseljeni je neupotrebljiva. Jedan deo zaposlenih je sada u zgradi Konaka, a drugi u zgradi bivšeg suda. Zbog toga građani imaju problema da pronađu sva vrata koja treba da otvore kako bi završili neki posao. Verujem da ćemo sa ministrom i Ministarstvom ovaj problem rešiti u toku ove godine, kako bi u narednoj godini građani Vladimiraca na lakši i brži način ispunili svoje potrebe, rekao je Goran Zarić.

Ministar se ovom prilikom upoznao i sa drugim problemima sa kojima se opština Vladimirci suočava i izjavio da će o njima obavestiti resorne ministre.

Martinović je obišao i zgradu bivšeg sreskog načelstva, odnosno Konak ozidan 1852. godine, u kome je smeštena biblioteka, reačunovodstvo i Turistička organizacija opštine Vladimirci.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa