16. mart 2023.16. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

20. REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Na dnevnom redu više bitnih odluka

Redovna, 20. sednica Skupštine grada Šapca održana je u četvrtak, nakon zaključenja ovog broja. Planirano je da se na dnevnom redu nađe 18 tačaka.

Odbornici su odlučivali o rešenju o prestanku mandata odborniku dr Bobanu Birančeviću, zbog toga što kao državni sekretar u Ministarstvu privreme, ne može da istovremeno da obavlja obe funkcije. Njegovo mesto u odborničkoj grupi Srpske napredne stranke zauzeće Danijela Đurašković, visoka strukovna medicinska sestra.

Takođe, član Gradskog veća zadužen za privredu, Živan Bajić, podneo je ostavku na tu funkciju.
Pred odbornicima se našla i odluka o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za prethodnu godinu.

Dnevnim redom je planirano i usvajanje lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu, izmena i dopuna odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i izmena i dopuna odluke o organizaciji Gradske uprave grada Šapca.

Najviše tačaka dnevnog reda odnosilo se na urbanističke odluke, a jedna od važnijih je odluka o osvajanju plana detaljne regulacije za izgradnju kanalizacione mreže sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda u Slepčeviću.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa