16. mart 2023.16. mar 2023.
Da se ne zaboravi
Film Oluja impresionirao Vladimirce

Da se ne zaboravi

U Domu kulture pravi praznik nezaborava doneo je film Oluja i mladđim generacijama ali i onima koji pamte pogrom koji ispisuje svoje stranice i ovim filmom . Brojni žitelji opštine Vladimirci bili su dirnuti pogromom koji se nikako ne sme zaboraviti , utisak je donet sa obe prijekcije .

Prvo su učenici završnih radova osnovnih škola Žika Popović iz Vladimiraca i Jovan Cvijić iz Debrca i Posavotamnavske srednje škole sa domom učenika svoje utiske pretočili , mnogi u suze i uzdahe a preostali u gnev. Primereno mladosti dugo su zbirani utisci koji su kod brojnih učenika samo nadogradnja onoga što su čuli od roditelja i predaka a onima koji prvi put imaju potpunu spoznaju počinjenog zla samo uzdah mogli udenuti u bolan utisak. Oluja utisaka dugo je zadržala mlade u razgovorima koji su opet putokaz u nezaborav koji je temeljni utisak ponet sa prve projekcije .

U večernjem terminu stariji koji pamte kolone bola i nose neki svoj utisak o neprebolu bilo je dirljivo videti suze ali i čvrsto sisnute pesnice podrške za sve preživljeno u sramotnom činu.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa