30. mart 2023.30. mar 2023.
Predsednik opštine Vladimirci, Goran Zarić, Foto: "Glas Podrinja"

Predsednik opštine Vladimirci, Goran Zarić, Foto: "Glas Podrinja"

Od septembra Muzička škola u Vladimircima

Prilika za buduće mlade talente

Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ otvara izdvojeno odeljenje u Vladimircima kako bi sva zainteresovana deca mogla da steknu muzičko obrazovanje i iskažu svoj talenat. Podršku pružila lokalna samouprava
i Školska uprava Valjevo
Od septembra mladi talenti iz Opštine Vladimirci imaće priliku da pohađaju Muzičku školu u Vladimircima. Planirano je da Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ otvori izdvojeno odeljenje kako bi zainteresovana deca mogla da se muzički obrazuju. Ideja je potekla od rukovodstva škole u Šapcu, a naišla je na odobravanje i podršku od strane lokalne samouprave u Vladimircima.

-Dugogodišnje iskustvo je pokazalo da su deca talentovana, zainteresovana, ali da im je potrebna podrška roditelja i zajednice kada su u ranijem uzrastu. Nekada je teško uklopiti sve obaveze i izdvojiti vreme za sve, te dolazak učenika iz Vladimiraca u Muzičku školu bude komplikovan za roditelje, posebno kada se bave poljoprivredom. Uz sav trud i želju, nekada ne stižu sve planirano. Zbog toga smo odlučili da im pomognemo - ističe direktorka Muzičke škole Sonja Živković i dodaje da se nakon razgovora sa roditeljima i predsednikom Opštine Vladimirci rodila inicijativa za izdvojeno odeljenje.

-Pre 40 godina postojalo je izdvojeno odeljenje u Vladimircima, što govori u prilog tvrdnji da postoji talenat i želja. U Vladimircima postoji i polukoncertni klavir, naštimovan i spreman za časove. Moram da istaknem da je naš kolektiv dao saglasnost, Školska uprava u Valjevu je podržala ideju, gradonačelnik Šapca je dao saglasnost, kao i predsednik Opštine Vladimirci - pojašnjava direktorka Muzičke škole i dodaje da je u toku i verifikacija programa od strane resornog Ministarstva.

Direktorka muzičke škole
“Mihailo Vukdragović”, Sonja Živković, Foto: "Glas Podrinja"


-Imamo volju, želju i nadamo se da će tako i ostati. Pre svega sproveli smo anketu kako bismo imali podatke o zainteresovanosti dece, te smo nakon toga pristupili realizaciji. Planirano je da bude izdvojeno odeljenje osnovne Muzičke škole. Uz klavirski odsek, gitarski, harmoniku, violinu biće i duvački. To smo uvideli nakon sprovedene ankete. Osluškivaćemo decu i za početak biće četiri osnovna instrumenta, a kasnije i više.

-Prijemni ispit u maju i junu će biti za upis u školu, te ćemo na osnovu broja učenika opredeliti i broj zaposlenih koji će raditi sa njima. Verujem da će ovo biti značajno za svu decu koja imaju sklonosti ka muzici - dodala je Živković.

Vladimircima gravitira značajan broj sela, te će Muzička škola u blizini olakšati muzičko obrazovanje dece, uvereni su svi uključeni u realizaciju ideje. Časovi će se odvijati u Domu učenika koji poseduje sve uslove za nastavu ovog tipa.

Predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić tvrdi da je ovo značajan korak u obrazovanju dece.
-Rado smo prihvatili ideju o Muzičkoj školi u našoj opštini. Verujem da je ovo važno za učenike koji žele da neguju i razvijaju svoj talenat. Kao Opština uvek smo tu da podržimo decu i mlade i omogućimo im dobre uslove za život i obrazovanje. Sve ono što radimo usmereno je ka njihovoj dobrobiti- istakao je Zarić.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa