30. mart 2023.30. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom:

Šabac prepoznat kao primer dobre prakse u domenu socijalne zaštite

Predstavnici udruženja osoba sa autizmom u Šapcu. Tokom sastanka sa gradonačelnikom predstavljena su dosadašnja iskustva grada u oblasti socijalne zaštite koja se mogu primeniti u drugim gradovima kao pozitivni primer
Povodom održavanja Godišnje skupštine Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom 24. i 25. marta predstavnici udruženja osoba sa autizmom tokom dva dana boravili su u Šapcu. Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić ovim povodom ih je ugostio u Gradskoj kući. Tokom sastanka predstavljena su dosadašnja iskustva grada u oblasti socijalne zaštite koja se mogu primeniti u drugim gradovima kao pozitivni primer.

-Grad Šabac je prepoznat kao primer dobre prakse u Srbiji i kao grad koji ima odgovornu socijalnu politiku. Iz budžeta izdvaja više od 322 miliona dinara za socijalnu zaštitu. Sa 12 usluga i 6 prava, prednjači u ovoj oblasti u našoj državi, te ćemo se truditi da nastavimo i u narednom periodu kako bismo bili grad jednakih mogućnosti za sve – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Nevena Petrović Jojić predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom navela je da je razmena iskustava veoma značajna, te da dobre ideje i programe treba usvojiti. Predstavnici udruženja posetili su i Predah smeštaj za decu sa autizmom „Bogdaj“ u Kasarskim livadama.

-Grad Šabac je implementirao sve ono što je prepoznato u domenu socijalne zaštite kada su osobe sa autizmom u pitanju. Naša poseta je da kroz dobre primere pokažemo da je sve moguće slogom i zajedništvom, te je Šabac odabran kao grad sa dobrim primerima - istakla je Nevena Petrović Jojić.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa