30. mart 2023.30. mar 2023.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Iz mog ugla:

Dve priče dva uspeha

Protekli vikend u Srednjoj poljoprivrednoj školi protekao je u znaku republičkih takmičenja. Marurantkinja Jovana Arsenović, osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju iz oblasti veterinarske medicine, održanom u Somboru, dok je Kristina Uriegas, bila trećeplasirana violinistkinja na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, u Beogradu
Jovana
Za teoretski deo takmičenja, Jovanu je spremala razredna profesorka Tamara Tomić, a za praktični proferori Dragan Jovanović i Boško Nešković. Domaćin Republičkog takmičenja, bila je Srednja poljoprivredno prehrambena škola u Somboru.



Jovana:
Da izaberem ovaj smer zaslužna je moja velika ljubav prema životinjama. Oduvek sam želela da se bavim veterinom i sigurno ću nastaviti to da radim i nakon srednje škole


Kako ti je bilo na takmičenju? Kako je sve to izgledalo, ko ti je bio najveća podrška?
-Svideo mi se sam koncept takmičenja, sve je prošlo kako treba. Družili smo se sa đacima iz cele Srbije. Velika podrška su bili profesori koji su me spremali, moje odeljenje, moji roditelji- kaže za Glas mladih, Jovana Arsenović, a nas je posebno interesovalo zašto je Jovanin izbor baš veterina i da li planira u budućnosti time i dalje da se bavi.



-Da izaberem ovaj smer zaslužna je moja velika ljubav prema životinjama. Oduvek sam želela da se bavim veterinom i sigurno ću nastaviti to da radim i nakon srednje škole.

Kristina
Druga naša sagovornica je, takođe, učenica četvrte godine smera veterinarski tehničar šabačke srednje poljoprivredne škole. Proteklog vikenda nije nastupala u toj struci, nego se takmičila iz svoje druge velike ljubavi. Svirala je violinu. Toliko dobro, da je, kao što smo već naveli, osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju održanom u srednjoj muzičkoj školi Mokranjac u Beogradu.



Kristina:
Za mene je konkretno violina kao desna ruka, moj način da iskažem emocije


Rekla nam je i da je pre ovog takmičenja osvojila i treće mesto na školskom takmičenju u Šapcu.
Za beogradsko takmičenje je vežbala svaki dan uz pomoć profesorke Megumi i profesora Roberta Lakatoša sa novosadske akademije.

Planira da posle srednje škole pokuša da upiše i Veterinarski fakultet, ali i Muzičku akademiju u Novom Sadu u klasi profesorke Megumi.



Pored već navedenih profesora, podrška su joj bile i profesorke Ljiljana Maksimović iz Šapca i Snežana Zarić iz Loznice.

-Mislim da muzika svima ulepšava živote, kroz nju mogu da se iskažu razne emocije. Za mene je konkretno violina kao desna ruka, moj način da iskažem emocije- rekla nam je Kristina.
Anđela Grković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa