22. jun 2023.22. jun 2023.
Mladi i putovanja

Mladi i putovanja

Putovanja su omiljeni deo života mladih. Ona se pamte i prepričavaju celoga života. Sajt fotomaraton.rs navodi da su najposećenije destinacije od strane mladih Kavos (Grčka), Budva (Crna Gora), Kušadasi (Grčka), Ibica (Španija), Saranda (Albanija) zbog svakodnevnih žurki koje se priređuju na plažama.

Razlozi zbog kojih putuju su pre svega društvenog karaktera. Tu spadaju druženja, nova poznanstva, žurke. Ipak neki putuju i zbog svojih poslovnih obaveza. U poslednje vreme, fotografije poznatih jutjubera i influensera sa određenih destinacija privlače mlade da putuju ne bi li napravili dobru fotografiju, što se može videti i na anketi.


Naime, pošto su u anketi učestvovali mladi, većina njih izjasnila se da putuju najčešće sa porodicom, ali naravno postoje i opcije letovanja sa prijateljima, a takođe i omladinci koji rade, idu na poslovna putovanja koja su kratkoročna


Da bismo im pomogli u organizaciji putovanja izdvojićemo agenciju Balkan Fun Travel, koja pruža dobar vid zabave. Što se tiče najjeftinijih letova za mesta van Balkana preporučujemo wizz air i ryan air.
Anketa je pokazala sledeće:

Rezultat prvog pitanja na našoj anketi je jednoglasan. Mladi vole da putuju, što je veoma lepa stvar, jer to znači da današnje generacije i te kako žele da šire vidike. Dok sa druge strane postavlja se pitanje da li putuju da bi nešto videli, ili samo da bi napravili dobru fotku? Više od polovine njih izjasnilo se da je to usko povezano, te da se na put ide zbog obe opcije. Naime, pošto su u anketi učestvovali mladi, većina njih izjasnila se da putuju najčešće sa porodicom, ali naravno postoje i opcije letovanja sa prijateljima, a takođe i omladinci koji rade, idu na poslovna putovanja koja su kratkoročna. I za kraj na veliko iznenađenje, ako je suditi po anketi, čak 60% mladih sami organizuju svoja putovanja, a ostatak ipak putuje uz pomoć turističkih agencija.
Milica Maksimović /Anđela Grković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa